eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Durva fordulat jön az időjárásban, mutatjuk a hétvégét is

Pénteken még a szinte kánikulai meleg teszi próbára az erre érzékenyeket, azután tízfokos vagy nagyobb hőmérséklet-zuhanásra készülhetünk.

Pénteken a hajnali 9-16 fok után gyorsan melegszik a levegő és kora délután már szinte nyári hőségre, 26-31 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Késő délutántól, estétől nyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és

a Dunántúlon már zápor, zivatar is kialakulhat néhol jégesővel.

A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

Szombaton drámai változás valószínű, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti.

Erősen felhős lesz az ég, de már reggeltől szakadozik, csökken a felhőzet, északkeleten viszont végig borult idő várható. Délután a Dunántúlon gomolyfelhők zavarják a napsütést. Éjszaka nyugati irányból egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar, majd napközben fokozatosan szűnik a csapadék, de lokális záporok a Dunántúlon még estig kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet is csak 16 és 23 fok között alakul.

Vasárnap néhol tovább csökken a hőmérséklet. Erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Nyugaton napközben össze is állhat a felhőzet, illetve az északkeleti határszélen lehet kezdetben erősen felhős ég. Az elszórt, lokális záporok mellett északkeleten kezdetben, illetve Nyugat-Magyarországon délután, este eső is várható. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 11 fok között alakul, de a szélvédett tájakon az Őrség környezetében ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de

Nyugat-Magyarországon néhol csak 15, 16 fokig melegszik fel a levegő.

Hűvös, esős napokkal kezdődik a jövő hét. Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, vékonyabb, szakadozottabb felhőzet inkább csak keleten, északkeleten a nap első felében lehet. Többfelé valószínű eső, zápor, legkisebb eséllyel az ország északkeleti harmadában. Az északi, északkeleti szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 22,

a Dunántúlon mindössze 12, 15 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk többfelé esővel, záporral. Az északi, északnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán csökkenhet a felhőzet és a csapadék mennyisége, és melegedés kezdődik, napközben már 21 fok is lehet.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×