eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Riasztás viharok miatt, majd jön a nyár, de gyorsan vége lesz

Április minden szeszélyességét megkapjuk az előttünk álló néhány napban

A ránk váró időjárási hullámvasút az OMSZ megfogalmazásában így hangzik:

"Mozgalmassá válik időjárásunk..."

Kedden még egy mediterrán ciklonnak köszönhetően számíthatunk többfelé csapadékra, ezt követően azonban déliesre fordul az áramlás. Szerdától kezdve átmenetileg jelentős melegedésben bízhatunk, csütörtökön és pénteken az ország nagyobb részén 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet a délután folyamán.

Csütörtökön és pénteken 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Hétvégére elmúlik a nyár, visszatérünk a tavaszba: szombaton eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél időnként megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul.

Vasárnapra hasonlóak a kilátások, de egy kicsivel mérséklődik a hőmérséklet: a legmagasabb nappali érték 14 és 20 fok között alakul majd várhatóan.

Figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedd délutánig délkeleten, Alföld déli részén, illetve a középső országrész északi részén (elsősorban a magasabban fekvő területeken) egy-egy 65 km/h feletti széllökés kialakulhat.

Szerdán napközben a Dunántúlon, a Duna-Tisza köze nyugati részén helyenként, késő este a középső országrészben esetleg egy-egy zivatar kialakulhat.

Kedden tehát nagyrészt borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor. Éjszaka délnyugat felől szakadozni kezd, majd hajnaltól jelentősebben is csökkenhet a felhőzet, ugyanakkor északkeleten általában még borult marad az ég.

Éjjel egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, de északkeleten még reggel, kora délelőtt is eshet.

Szerdán napközben északkeleten is csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és főként a Dunántúlon alakulhat ki délutántól szórványosan zápor, néhol zivatar.

A délkeleti szelet nagy területen erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 20 és 25 fok között várható, az Északi-középhegység környezetében lehet ennél egy-két fokkal hűvösebb.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×