eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Civishir.hu

Fuldoklik a vidék az illegálisan lerakott szemétben

Az önkormányzatok alig bírják a terhet, ezért Pápa polgármestere aláírásgyűjtési akciót indított.

Aláírásgyűjtési akciót indított az illegális hulladéklerakás ellen Áldozó Tamás, a város polgármestere - írja a Veol.hu. A kezdeményezéssel elsősorban a polgármestertársakat célozza meg, szinte azonnal csatlakozott hozzá száz településvezető.

A szignókat tartalmazó petíciót a kormányfőnek, az innovációs és technológiai tárcának, valamint a parlamenti képviselőknek szánják.

A városvezető rámutat: már a Btk. is tiltja a tiltott hulladékelhelyezést, három év börtönt lehet érte kapni. Mint mondja, saját városában rendszeresen megvalósul ez a bűncselekmény, de tudomása szerint még senkit nem vontak emiatt büntetőeljárás alá.

"Olyan esetben sem történt szabadságvesztés kiszabása, amikor a tevékenységet jól dokumentáltan, fényképekkel tártuk a rendőrség elé. Ez arra enged következtetni, hogy a rendőrség számára nem prioritás az, hogy gátat szabjon az illegális hulladéklerakásnak és a hulladékimportnak"

- tette hozzá Áldozó Tamás a lapnak nyilatkozva.

Az önkormányzatok közben tehetetlenek az ügyben.

Áldozó Tamás szerint részmegoldást jelentene, ha ellenőriznék azokat a termékeket (például használt cikkek), amik bejönnek az országba. Ráadásul szerinte "a lomis kereskedelemnek nincsen fogyasztóvédelmi kontrollja".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×