INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

szombathely

parkerdő

szemét

hulladék

Kameráktól, hangszóróktól retteghetnek a szemetelők

Kameráktól, hangszóróktól retteghetnek a szemetelők

Infostart

A szombathelyi Parkerdő szélére új gyűjtőkonténerek kerültek, így már nincs kifogás, szigor annál inkább.

Kamerák figyelik az illegális szemétlerakókat Vas megyében - tudósít a Vaol.hu. A Parkerdő szélére új konténerek kerültek, de nem csak oda, a megye számos pontjára (Sárvár, Himfa) ugyanígy.

Az alul rögzített, könnyű fedelű, 3-5 köbméteres edények rendszerét "Molok" gyűjtőszigeteknek hívják: vegyes, üveg-, fém- és műanyaghulladékokat lehet elhelyezni bennük. A papír számára nincs külön konténer, mert a kirándulások során nem keletkezik annyi tiszta papír jellegű szemét.

Két évvel korábban társadalmi kampány is indult ("Védd az erdőt, vidd haza a szemetet!"). Elvárás mindenkivel szemben, hogy ha "odafelé" elfért a hátizsákjában, hazafelé is férjen el a kiürült zacskó, doboz, palack, csomagolópapír.

Az elszállításra évente 1,5-2 millió forintot költ az önkormányzat, ám a Parkerdő szemétleterheltségét fokozza a kiskertekből idehordott szemét.

A szombathelyi Parkerdő­ben

kamerák is figyelik a szemételhelyezést: összesen nyolc kamerát helyezett el az erdészet. A közterület-felügyelettel közösen működtetik, éjjel-nappal figyelik a monitorokat. Az illegális szemétlerakót először a hangszórón keresztül figyelmeztetik,

és ha ennek ellenére is lerakja, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018