eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Kameráktól, hangszóróktól retteghetnek a szemetelők

A szombathelyi Parkerdő szélére új gyűjtőkonténerek kerültek, így már nincs kifogás, szigor annál inkább.

Kamerák figyelik az illegális szemétlerakókat Vas megyében - tudósít a Vaol.hu. A Parkerdő szélére új konténerek kerültek, de nem csak oda, a megye számos pontjára (Sárvár, Himfa) ugyanígy.

Az alul rögzített, könnyű fedelű, 3-5 köbméteres edények rendszerét "Molok" gyűjtőszigeteknek hívják: vegyes, üveg-, fém- és műanyaghulladékokat lehet elhelyezni bennük. A papír számára nincs külön konténer, mert a kirándulások során nem keletkezik annyi tiszta papír jellegű szemét.

Két évvel korábban társadalmi kampány is indult ("Védd az erdőt, vidd haza a szemetet!"). Elvárás mindenkivel szemben, hogy ha "odafelé" elfért a hátizsákjában, hazafelé is férjen el a kiürült zacskó, doboz, palack, csomagolópapír.

Az elszállításra évente 1,5-2 millió forintot költ az önkormányzat, ám a Parkerdő szemétleterheltségét fokozza a kiskertekből idehordott szemét.

A szombathelyi Parkerdő­ben

kamerák is figyelik a szemételhelyezést: összesen nyolc kamerát helyezett el az erdészet. A közterület-felügyelettel közösen működtetik, éjjel-nappal figyelik a monitorokat. Az illegális szemétlerakót először a hangszórón keresztül figyelmeztetik,

és ha ennek ellenére is lerakja, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×