eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: baon.hu

Állampolgári türelmetlenség: ismeretlen zebrafestő Kecskeméten

Valakinek elege lett az elmúlt hónapokban felújított kecskeméti Kiskőrösi úton található gyalogátkelőhely eltűnő felfestéséből, és ecsetet ragadott a probléma orvoslására.

A közelmúltban az erősen lekoptatott zebra elhalványodott és megfogyatkozott csíkjait a türelmetlen ismeretlen fehér festékkel jelölte ki, megközelítőleg az eredeti méretükben - írja a baon.hu. A gyalogos-átkelőhelyet közlekedési tábla jelzi, ami a Kiskőrösi úti átkelőnél is figyelmezteti az autósokat, és az a felfestés hiányában is annak minősül. Sokak számára azonban a zebra a gyalogátkelőhely igazi megtestesülése és nem kevés autós inkább a festésre és nem a táblára figyel. Minden bizonnyal ennek szellemében cselekedett a gerilla zebrafestő is.

A lap megkereste az önkormányzatot, hogy tudnak-e az egyre láthatatlanabb zebráról, és kiderült, valóban türelmetlen volt az ismeretlen festő, mert a helyreállított aszfalton a burkolati jelek visszafestése jelenleg zajlik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×