eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay.com

2020 végére készülhet el a regionális jelentőségű gyorsforgalmi

A tervek szerint 21 hónap múlva elér Sopronig az M85-ös gyorsforgalmi.

Győr-Moson-Sopron megye fejlődése szempontjából fontos beruházás az M85-ös gyorsforgalmi út Csornától Sopronig tartó szakaszának megépítése. A befejezést 2020 végére ígérik, a kisalfold.hu szerint ez a dátum a kivitelezők számára is kőbe vésett. Erre a határidőre azonban a gyorsforgalmi nem jut el a határig, addig még két szakaszt kell a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek (NIF) koordinálnia. Hideg András kommunikációs igazgató tájékoztatott: az ötödik szakaszra beérkezett kivitelezői ajánlatok bírálata befejeződött, a szerződéskötésre a második negyedévben kerülhet sor.

Ez lesz a legnehezebb, csaknem négy kilométeres szakasz, ami a fertőrákosi csomóponttól indul. Része az a 780 méter rész is, ahol bányászati technológiával létesítenek alagutat, de itt van az Ágfalvára vezető úthoz csatlakozó úgynevezett északnyugati összekötő is. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a területszerzési munkák és a régészeti próbafeltárások is elkezdődtek már.

Készül egy hatodik, 2,4 kilométer hosszú szakasz is, az ötödik résznél ugyanis ideiglenesen a Bécsi úti határhoz vezető, most is használt négysávos útra vezetik rá a gyorsforgalmit. Előbbire az engedélyezési tervek 2017-ben a többivel együtt szintén elkészültek, de engedélyezésre már nem lehetett beadni az osztrák oldali rész nyomvonalának és csatlakozási pontjának bizonytalanságai miatt – közölte a NIF.

Vagyis a határig tartó utolsó rész csak akkor tud megépülni, ha az osztrák és a magyar állam megegyezik,

hol lesz pontosan a két ország gyorsforgalmi útjának találkozása és a határátkelő. Addig is tudni lehet, hogy a tervek készek a határ, valamint más rendészeti, ellenőrzési funkcióval is rendelkezdő komplex pihenőhely és az ehhez szükséges kibővített tehergépjármű-parkoló létesítéséhez.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×