INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

csorna

sopron

építkezés

m85

2020 végére készülhet el a regionális jelentőségű gyorsforgalmi

2020 végére készülhet el a regionális jelentőségű gyorsforgalmi

Infostart

A tervek szerint 21 hónap múlva elér Sopronig az M85-ös gyorsforgalmi.

Győr-Moson-Sopron megye fejlődése szempontjából fontos beruházás az M85-ös gyorsforgalmi út Csornától Sopronig tartó szakaszának megépítése. A befejezést 2020 végére ígérik, a kisalfold.hu szerint ez a dátum a kivitelezők számára is kőbe vésett. Erre a határidőre azonban a gyorsforgalmi nem jut el a határig, addig még két szakaszt kell a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek (NIF) koordinálnia. Hideg András kommunikációs igazgató tájékoztatott: az ötödik szakaszra beérkezett kivitelezői ajánlatok bírálata befejeződött, a szerződéskötésre a második negyedévben kerülhet sor.

Ez lesz a legnehezebb, csaknem négy kilométeres szakasz, ami a fertőrákosi csomóponttól indul. Része az a 780 méter rész is, ahol bányászati technológiával létesítenek alagutat, de itt van az Ágfalvára vezető úthoz csatlakozó úgynevezett északnyugati összekötő is. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a területszerzési munkák és a régészeti próbafeltárások is elkezdődtek már.

Készül egy hatodik, 2,4 kilométer hosszú szakasz is, az ötödik résznél ugyanis ideiglenesen a Bécsi úti határhoz vezető, most is használt négysávos útra vezetik rá a gyorsforgalmit. Előbbire az engedélyezési tervek 2017-ben a többivel együtt szintén elkészültek, de engedélyezésre már nem lehetett beadni az osztrák oldali rész nyomvonalának és csatlakozási pontjának bizonytalanságai miatt – közölte a NIF.

Vagyis a határig tartó utolsó rész csak akkor tud megépülni, ha az osztrák és a magyar állam megegyezik,

hol lesz pontosan a két ország gyorsforgalmi útjának találkozása és a határátkelő. Addig is tudni lehet, hogy a tervek készek a határ, valamint más rendészeti, ellenőrzési funkcióval is rendelkezdő komplex pihenőhely és az ehhez szükséges kibővített tehergépjármű-parkoló létesítéséhez.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

Cîțu legyőzte Orbant

Florin Cîțu kormányfőt választotta elnökévé a román Nemzeti Liberális Párt....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018