eur:
393.37
usd:
362.4
bux:
73283.96
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay.com

2020 végére készülhet el a regionális jelentőségű gyorsforgalmi

A tervek szerint 21 hónap múlva elér Sopronig az M85-ös gyorsforgalmi.

Győr-Moson-Sopron megye fejlődése szempontjából fontos beruházás az M85-ös gyorsforgalmi út Csornától Sopronig tartó szakaszának megépítése. A befejezést 2020 végére ígérik, a kisalfold.hu szerint ez a dátum a kivitelezők számára is kőbe vésett. Erre a határidőre azonban a gyorsforgalmi nem jut el a határig, addig még két szakaszt kell a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek (NIF) koordinálnia. Hideg András kommunikációs igazgató tájékoztatott: az ötödik szakaszra beérkezett kivitelezői ajánlatok bírálata befejeződött, a szerződéskötésre a második negyedévben kerülhet sor.

Ez lesz a legnehezebb, csaknem négy kilométeres szakasz, ami a fertőrákosi csomóponttól indul. Része az a 780 méter rész is, ahol bányászati technológiával létesítenek alagutat, de itt van az Ágfalvára vezető úthoz csatlakozó úgynevezett északnyugati összekötő is. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a területszerzési munkák és a régészeti próbafeltárások is elkezdődtek már.

Készül egy hatodik, 2,4 kilométer hosszú szakasz is, az ötödik résznél ugyanis ideiglenesen a Bécsi úti határhoz vezető, most is használt négysávos útra vezetik rá a gyorsforgalmit. Előbbire az engedélyezési tervek 2017-ben a többivel együtt szintén elkészültek, de engedélyezésre már nem lehetett beadni az osztrák oldali rész nyomvonalának és csatlakozási pontjának bizonytalanságai miatt – közölte a NIF.

Vagyis a határig tartó utolsó rész csak akkor tud megépülni, ha az osztrák és a magyar állam megegyezik,

hol lesz pontosan a két ország gyorsforgalmi útjának találkozása és a határátkelő. Addig is tudni lehet, hogy a tervek készek a határ, valamint más rendészeti, ellenőrzési funkcióval is rendelkezdő komplex pihenőhely és az ehhez szükséges kibővített tehergépjármű-parkoló létesítéséhez.

Címlapról ajánljuk

Rajtaütés Németországban: iszlám központokra csapott le a rendőrség több tartományban is

Az önálló tartománynak számító Hamburgban és több más németországi tartományban radikálisnak tartott iszlám központokat kutatott át a rendőrség. A hatósági razziákra a hajnali órákban került sor, ezúttal is Nancy Faeser belügyminiszter utasítására. Hasonló országos rajtaütés volt tavaly novemberben is. Az egyesületeket a terrorizmus támogatásával, illetve alkotmányellenes tevékenység folytatásával gyanúsítják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×