INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

honvédkórház

szerződés

Újabb változás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán

Újabb változás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán

Infostart

Lapértesülések szerint újabb orvosok távoznak a Honvédkórház PIC-osztályáról, de - talán csökkentett kapacitással - sikerül megoldani az ellátást.

Nem írta alá a dolgozókra kényszerített új honvédelmi alkalmazotti jogviszonyról szóló szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának (más néven Perinatális Intenzív Centrum, azaz PIC) vezetője – értesült a hvg.hu. Távozásáról írt az Origo is.

A koraszülött-ellátásban szaktekintélynek számító Nádor Csaba mellett az információk szerint még egy orvos távozik. A hvg.hu úgy értesült, hogy hétfőn újra teljes volt a bizonytalanság az kórház országos elismertségű, III.-as progresszivitási szinten működő koraszülött centrumának működése körül: az érdeklődő anyukáknak még maguk a dolgozók sem tudták megmondani, hogy működőképes marad-e az osztály, amelyet decemberben egyszer már átmenetileg be kellett zárni a személyi feltételek hiánya miatt.

"Azt sem tudjuk, holnap mi lesz, nemhogy egy hét múlva" – fogalmazott az osztály egyik dolgozója. A dolgozóknak egyébként január 23-ig kell aláírniuk az új szerződéseket. Az Origo úgy értesült, hogy a kórház dolgozóinak közel 100 százaléka megteszi ezt.

A részlegen hétfőn osztályértekezletet tartottak a kórház főparancsnokának részvételével, amelyen a hvg.hu szerint eldőlt, hogy néhány korábbi dolgozó részleges visszafoglalkoztatásával (általuk vállalt ügyeletekkel) csökkentett kapacitással, tíz ágyon – egyelőre legalábbis – fenn tudja tartani a működőképességet a PIC.

Az Origo úgy értesült, hogy Nádor utódja dr. Korcsik József, szintén nemzetközileg elismert neonatológus szakember lesz, aki januárban németországi praxisát feladva jött a Honvédkórházhoz, hogy ismét Magyarországon folytassa gyógyító tevékenységét.

A hvg.hu úgy tudja, Nádor Csaba, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti újszülött intenzív osztályán folytatja a munkát tavasztól. Azon a részlegen, amelynek éléről decemberben váltották le az osztályt korábban vezető Kocsis Istvánt.

A Honvéd PIC kapacitásának kétszeresével, 24 ággyal működő osztályt azóta megbízott vezetőként a I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika újszülött intenzív osztályát is vezető Szabó Miklós irányítja. A Semmelweis Egyetem sajtóosztálya a hvg.hu kérdésére nem erősítette meg, hogy Nádor Csaba az Üllői úton folytatja a munkát. Igaz, nem is cáfolta. Válaszában csak annyit írt: a megkeresésben említett orvos nincsen a Semmelweis Egyetem állományában.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018