eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma
Konténert szállító robot a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, a budapesti Honvédkórház alagsorában 2013. augusztus 13-án. A 74 ezer négyzetméteres épületegyüttesben 8 robot dolgozik, szállítja az ételt, a szennyest és a tiszta ruhát, valamint a veszélyes hulladékot, mintegy 30 ember munkáját kiváltva.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Közeleg a határidő, hétfőig kell dönteniük a Honvédkórház dolgozóinak

A Honvédkórház hét fővárosi és öt vidéki telephelyén több ezer civil alkalmazottnak, köztük orvosoknak, ápolóknak és más szakdolgozóknak kell dönteniük a következő öt napban arról, hogy vállalják-e a honvédelmi alkalmazotti státuszt - írja a Népszava.

A lap úgy értesült, hogy jelen állás szerint nem várható tömeges felmondás, viszont négy-öt traumatológus, néhány sürgősségi szakember, valamint a héten újranyitott koraszülött centrum munkatársai még kitartanak a távozás mellett.

A parlament tavalyi utolsó ülésén fogadták el a képviselők azt a törvényt, amely január 1-jével automatikusan az újonnan létrehozott, honvédelmi alkalmazotti jogviszonyba terelte a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalóit.

Bár a törvény szerint az új jogviszony a közalkalmazottihoz képest többletjuttatásokat garantál a munkavállalóknak – a honvédelmi egészségügyben dolgozóknak idén például havi bruttó 39 200 forintos, 2022-re 63 ezer forintra növekvő bérkiegészítést – olyan többletkötelezettségeket is jelent, amelyet sokan nem szívesen vállalnának.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×