eur:
394.28
usd:
371.47
bux:
66497.82
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Megvizsgálták a téli gumik használatát, lesújtó a magyar helyzet

Az autósok csaknem ötöde nem az évszaknak megfelelő abroncsokkal autózik, ráadásul több mint harmaduk öt évnél idősebb gumikat koptat.

A Használtautó.hu autós magazinja a nonstopgumi.hu támogatásával minden télen ellenőrzi, vajon az autósok hány százaléka váltott téli gumira, és szinte minden évben szomorú eredményekkel szolgálnak. Az idei Téligumi Kommandó - nem reprezentatív - felmérését három helyszínen, valamivel több mint 100 autó abroncsát ellenőrizve végezték. Ennek eredményeképp kiderült hogy az autók 82 százalékán téli, 3 százalékán négyévszakos, míg 15 százalékán nyári gumiabroncs található.

A gumik 38 százaléka 5 évnél idősebb, ami a téli abroncsoknál már komoly kompromisszumot jelent. Az olcsóbb, budget abroncsok aránya minden eddiginél jelentősebb, 48 százalékos a felmérés szerint, míg az átlagos profilmélység 5,6 mm, ami arányaiban jobb, mint a legutóbbi, 2017 decemberi szemlekor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
24 órás megfigyelés alatt az M85-ös alagút - bemutatjuk a technológiát

24 órás megfigyelés alatt az M85-ös alagút - bemutatjuk a technológiát

Előreláthatóan év végén adják át az év egyik legizgalmasabb hazai útépítési projektjét, az M85-ös gyorsforgalmi út zárószakaszán épülő Bécsi-dombi alagutat. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megvalósuló Fertőrákos csomópont-Sopron országhatár között elhelyezkedő 780 méter hosszú alagút építési munkálatait a szokásosnál gondosabban felügyelik. Az M6-os autópálya építése során bekövetkezett balesetek miatt a kivitelező határozott elvárása volt, hogy folyamatosan és valós időben ellenőrizhető legyen a természeti és az épített környezet állapota, elkerülhetővé téve így a szerencsétlenségeket és a baleseteket. A Portfolio Nánási Gergely üzletfejlesztési menedzsert és Buday Bence marketing tanácsadót, a monitoring rendszert fejlesztő és üzemeltető vállalkozás szakembereit kérdezte a részletekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×