eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
A BKV nosztalgiaflottájának legújabb autóbusza, az Ikarus 630 Cabrio (b) Budapesten, a Batthyány téren 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Jelentős átalakulás előtt a Batthyány tér

Jelentősen átalakul jövőre a Batthyány tér - tudta meg az InfoRádió. Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester azt mondta, jövőre a tér buszvégállomás jellege megszűnik és egy pihenő park jön létre.

A Batthyány tér átfogó felújítása a jövő év tervei között szerepel – közölte az InfoRádióval Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester. Kifejtette: a fővárosi önkormányzattól kapott támogatással és saját erőből, valamint lehetséges, hogy még kormányzati támogatással egy komoly felújítást végeznek majd.

Az átalakítás lényege, hogy a tér buszvégállomás jellege megszűnjön.

„Ez egy szép, barokk hangulatú tér, szemben a Parlamenttel, és kicsit

méltatlan, hogy buszok parkoljanak a tér közepén”

- emelte ki a polgármester.

A tervek szerint a buszok kikerülnének a térről.

A járművek a Duna part felőli részen állhatnának meg, és úgy kellene megoldani a forgalomszervezést, hogy a másik végállomáson várják meg az indulást, a Batthyány téren pedig a megállókat érintsék és továbbhajtsanak.

Nagy Gábor Tamás közölte: a tervek már jóváhagyási szakaszban vannak. Ezek szerint a tér közepén modern, de a hangulathoz illeszkedő, nagy közösségi park jönne létre díszburkolatokkal, kiemelve az ott található értékeket, szobrokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×