eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A BKV nosztalgiaflottájának legújabb autóbusza, az Ikarus 630 Cabrio (b) Budapesten, a Batthyány téren 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Jelentős átalakulás előtt a Batthyány tér

Jelentősen átalakul jövőre a Batthyány tér - tudta meg az InfoRádió. Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester azt mondta, jövőre a tér buszvégállomás jellege megszűnik és egy pihenő park jön létre.

A Batthyány tér átfogó felújítása a jövő év tervei között szerepel – közölte az InfoRádióval Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester. Kifejtette: a fővárosi önkormányzattól kapott támogatással és saját erőből, valamint lehetséges, hogy még kormányzati támogatással egy komoly felújítást végeznek majd.

Az átalakítás lényege, hogy a tér buszvégállomás jellege megszűnjön.

„Ez egy szép, barokk hangulatú tér, szemben a Parlamenttel, és kicsit

méltatlan, hogy buszok parkoljanak a tér közepén”

- emelte ki a polgármester.

A tervek szerint a buszok kikerülnének a térről.

A járművek a Duna part felőli részen állhatnának meg, és úgy kellene megoldani a forgalomszervezést, hogy a másik végállomáson várják meg az indulást, a Batthyány téren pedig a megállókat érintsék és továbbhajtsanak.

Nagy Gábor Tamás közölte: a tervek már jóváhagyási szakaszban vannak. Ezek szerint a tér közepén modern, de a hangulathoz illeszkedő, nagy közösségi park jönne létre díszburkolatokkal, kiemelve az ott található értékeket, szobrokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×