INFORÁDIÓ 
2018. augusztus 20. hétfő
István

balaton

révfülöp

vaddisznó

Nagyon komoly a helyzet a Balatonnál

Nagyon komoly a helyzet a Balatonnál

Infostart

Vaddisznóktól tartanak Révfülöpön, tanácskozást tartottak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, a vadásztársaság képviselője, valamint az érintett települések Révfülöp, Kővágóörs és Ábrahámhegy polgármesterei is képviseltették magukat azon a megbeszélésen, amelyet a vaddisznók belterületen való megjelenése miatt hívtak össze - írta a veol.hu.

Révfülöpön félelmet keltenek a vaddisznók az emberekben. Az állatok jelenléte most már kihat a turizmusra is. Esténként a külsőbb lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe, mert hazafelé nagyon nagy eséllyel találkoznak vaddisznókkal – mondta el Kondor Géza polgármester a zártkörű megbeszélés után.

"A helyzet nagyon komoly. A lakosságot most már nem az érdekli, hogy ez a helyzet, hogy állt elő, hanem az, hogy hogyan lehet megoldani"

– hangsúlyozta.

A polgármester megérti az érintettek elkeseredettségét. Mint mondta, rövidtávú megoldást a hatóságok sem prognosztizáltak a mostani megbeszélésen. A problémákat összegezték és megbeszélték a feladatokat.

Az önkormányzat továbbra is fokozottan felszólítja az elhanyagolt területek rendbetételére a nyaralók tulajdonosait. A vadásztársaság részéről pedig ígéretet kaptak arra, hogy rövid időn belül két vaddisznóbefogó-csapdát telepítenek.

"A jelenlegi vaddisznóállománnyal szemben ez egy viszonylag lassú megoldást eredményez, de bízunk benne, hogy legalább elkezdődik valami, aminek kézzel fogható eredménye lesz" – fogalmazott a révfülöpi polgármester.

Nyitókép: Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

Idén elmarad az ősz

Idén elmarad az ősz

Elkészültek az őszi időjárási előrejelzések, amelyekből kiderül, melyik európai régió mire...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH