eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma
Kövér László, az Országgyűlés titkos szavazással megválasztott elnöke esküt tesz az Országgyűlés alakuló ülésén az Országházban 2018. május 8-án. Mögötte jobbról Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje (j) és Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, nemzetpolitikáért felelős ügyvezető miniszterelnök-helyettes (j2).
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kövér László mentális fordulatot sürget

A demográfiai trendek további javítása a most kezdődött új kormányzati ciklus fő feladata – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Kövér László jelezte, hogy az elmúlt négy év fő témái áthúzódnak az új ciklusra.

„Magyarországot meg kell védeni, a biztonságát fönn kell tartani, családjainkat meg kell erősíteni”

– fogalmazott a házelnök, aki szerint ezek az ügyek összefüggnek. Mint mondta, nem a migrációban látják az ország népességének megújulásának lehetőségét, hanem a magyar családok támogatásában.

„Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, ahhoz a magyar gazdasági teljesítőképességet legalább szinten kell tartani, de inkább stabilizálni kell a 4 százalék körüli, ha lehet, akkor e fölötti gazdasági növekedést el kell érni évente” – tette hozzá.

Kövér László szerint a munkahelyek fenntartásának érdekében tovább kell vinni az adócsökkentési politikát.

„A bérköltségek csökkenésével lehetővé válik a béremelés, a béremelések, a jövedelmek szintjének emelésével talán kevésbé lesz vonzó a külföldi munkavállalás”

– fogalmazott.

A házelnök szerint a demográfiai problémák megoldására még 3 ciklus is kevés, de tovább kell javítani ezen a területen. Egy ilyen folyamatban csak nagyon lassú változásokra lehet számítani – hangsúlyozta.

„Fontos, hogy négy év múlva el tudjuk mondani, hogy amit a kormány anyagi meg politikai eszközökkel megtehetett azért, hogy a fiatal generációkat a családalapításra rábírja, illetve értékként tudja elfogadtatni a magyar társadalommal a családalapítást, sőt a kétgyerekesnél nagyobb családokat is, ezt megtettük” – tette hozzá.

Kövér László mentális fordulatot sürgetett. „Legyen egyre inkább a gondolkodásunk emberközpontú, tehát ne fogyasztásközpontú” – mondta.

„Ne azt nézzük állandóan, hogy éppen mit tudunk még megszerezni az anyagi világból, hanem

próbáljunk meg saját magunk felé meg az emberi kapcsolatok felé fordulni”

– tette hozzá.

Kövér László szerint a jövő tavaszi európai parlamenti választások fő kérdése a migráció lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×