INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

kövér lászló

aréna

országgyűlés

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő beszédet mond a Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című, a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. március 19-én.

Minden héten ülésezik a nyári ülésszakban a Parlament

Infostart / InfoRádió
Újabb cikkünk a témában:

A nyári rendkívüli ülésszakban minden héten ülésezik, ősztől viszont kéthetente ül össze az Országgyűlés - jelentette be a házelnök az InfoRádióban.

Kövér László az Arénában elmondta: módosítani fogják a házszabályt, hogy gördülékenyebbé tegyék a munkát. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a módosítás technikai jellegű lesz, nincs politikai háttere. A házelnök beszélt arról is, hogy az új kormányszerkezettel a kormány és az országgyűlés együttműködése nem változik. Az új ciklusban nincs törvényalkotási kényszer, ezért kiegyensúlyozott munkára számít.

Nem várható, hogy változna az Országgyűlés ülésezési rendje ebben a ciklusban – mondta Kövér László házelnök az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Ez most látszólag ellentétben áll azzal, ami majd következni fog az előttünk álló egy-két hétben, mert a költségvetés beterjesztése miatt, és a rendelkezésünkre álló rövid idő miatt is itt egy kicsit kaotikus tárgyalási rend lesz.

Gyakorlatilag minden héten fogunk ülésezni, azután, hogy beterjesztették a törvényeket a kormány részéről.

Az őszi ülészaktól kezdődően visszatérünk a kéthetes ülésezési rendre, tehát lesz egy A hét, amikor a plenáris ülések zajlanak és lesz majd egy B hét, amikor a bizottsági ülések, illetve a parlamenti képviselők választókerületi munkája kerül előtérbe".

Az új kormány és a nemrég megalakult Országgyűlés együttműködésének módjában nem várható változás - húzta alá Kövér László.

"Abból fakadóan további javulást remélek, hogy mégiscsak 8 év tapasztalata van már mögöttünk. Másfelől az elmúlt hetekben szemlátomást nem öntötte el a kormány a parlament asztalát a különböző törvényalkotási javaslatokkal. Ebből is az derül ki, hogy

nincs törvényalkotási kényszer, tehát nyugodt, kiegyensúlyozott, higgadt, ilyen értelemben kissé lassú törvényhozásra számítok".

A házelnök azonban nyomatékosította, hogy emiatt is azt várja az államtitkároktól, hogy a korábbiakhoz képest is intenzívebb kapcsolatot ápoljanak a kormánypárti frakciók képviselőivel, hogy „ne legyenek félreértések, ne legyenek megoldatlan ügyek”. Kövér László kitért arra is, hogy néhány ponton változhat a Házszabály, ám ezek egyike sem érdemi csupán technikai, a hatékonyságot növelő módosítás, mint mondta: ha nem lenne hozzá a kormánypártoknak többsége, akkor sem történne semmi.

Kövér László megerősítette, hogy a kormány egy éven belül elhagyja a parlament épületét. Elmondta, hogy a megüresedő irodákat részben az országgyűlési dolgozók foglalják el, részben pedig vissza akarják állítani a régi tereket az Országházban.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018