eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Áldozna-e saját pénzéből magyar filmre Andy Vajna?

A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos nem találkozott olyan forgatókönyvvel, amelyet a saját pénzéből megvalósított volna. Andy Vajna az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy az animációs alkotások fontos részei a magyar filmiparnak.

A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos szerint bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából. Andy Vajna erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Nem akarok negatív képet festeni a szakmáról, de én olyan forgatókönyvvel itt Magyarországon nem találkoztam, amire azt mondtam volna, hogy ezt hajlandó vagyok a saját pénzemből megcsinálni - fejtette ki Andy Vajna, aki szerint előfordult, hogy nem volt jó a film ötlete vagy nem voltak jól kitalálva a figurák.

Beszélt arról is, hogy még nem tart ott magyar filmgyártás, hogy Hollywooddal versenyezzen. A kormánybiztos kiemelte, hogy a magyar filmeknek európai szinten versenyképesnek kellene lenniük, akár Franciaországban, akár Olaszországban. Hozzátette: az Egyesült Államokban sokszor a független filmek a legszínvonalasabbak.

Andy Vajna szerint a mozikban az utóbbi években jelentősen visszaesett az érdeklődés a magyar filmek iránt. Az utolsó években a nézőknek sok negatív tapasztalatuk volt a magyar filmekkel kapcsolatban - hangsúlyozta a kormánybiztos, aki kiemelte, hogy a Szabadság, szerelem és a Csak szex és más semmi idején a magyar filmeknek több mint kétmillió nézőjük volt, ez mára 150-200 ezerre esett vissza.

Andy Vajna arról is beszélt, hogy az animációs alkotások fontos részei lehetnek a magyar filmiparnak. Hozzátette: nemrégiben fejeztek be Kecskeméten egy animációs film forgatókönyvét, ezt teljes mértékben támogatták. Ha egy animációs film története jól meg van írva és jók a karakterek, akkor sikeres lehet - mondta.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×