eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Elindítottak egy Ariane rakétát a világ eddigi legnagyobb távközlési műholdjával

Felbocsátottak a világ eddig legnagyobb kereskedelmi távközlési műholdjával egy Ariane-5 hordozórakétát szerdán 19 óra 52 perckor a francia guyanai kouroui űrközpontból.

A 6,9 tonnás TerreStar-1 "a valaha pályára állított legnagyobb kereskedelmi távközlési műhold" - hangsúlyozta a rakétaindításokra szakosodott Arianespace francia vállalat és a TerreStar amerikai mobilszolgáltató.

A TerreStar, amely Föld körüli pályán kering majd, új generációs távközlési szolgáltatásokat nyújt majd az Egyesült Államok és Kanada egész területét lefedve, másfél évtizeden át.

A kaliforniai Palo Altóban a Space Systems/Loral (SS/L) által épített műhold biztonságos szolgáltatásokat nyújt majd kormányoknak, vészhelyzet esetén helyi önkormányzatoknak és vállalatoknak. Az audio és video adatok mobiltelefon-nagyságú terminálokon lesznek foghatók.

Idén most harmadszor indítottak Airane-5 rakétát a kouroui űrkikötőből.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×