eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:1, 6:1 arányban győzött a dán Holger Rune ellen a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában 2024. március 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Rebecca Blackwell

Két magyar a tenisz top 50-ben, Marozsán Fábián karriercsúcson

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

Marozsán a második fordulóban búcsúzott a madridi 1000-es tornán, s így egy helyet lépett előre a két héttel ezelőtti pozíciójához képest, egyben pályafutása legjobbja a 36. hely.

Fucsovics a múlt héten negyeddöntős volt Cagliariban, s bár erre a mérkőzésre nem tudott kiállni kisebb sérülése miatt, így is hármat előrelépett a korábbi helyezéséhez képest.

Az olimpiai részvételhez június 10-én kell - alapesetben - az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum négy játékos szerepelhet egyesben Párizsban, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.

A nőknél a legjobb magyar, Bondár Anna továbbra is a 95. Az első 200-ban rajta kívül a 15 helyet javító Udvardy Panna (136.), valamint Gálfi Dalma (141.) és Babos Tímea (196.) neve olvasható.

A férfiaknál változatlanul a szerb Novak Djokovic vezet - immár 424. hetét kezdi elsőként karrierje során -, a nőknél pedig a lengyel Iga Swiatek áll az élen.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×