eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Fa Nándor az óceánon van otthon

"Fa Nándor az óceánon van otthon"

Az extrém sportteljesítményt nyújtó emberek nem feltétlenül az eredmény elérését tűzik ki célként, inkább attól sikeresek, hogy magát a tevékenységet is élvezik - fejtette ki az InfoRádiónak Sipos Kornél, a Testnevelési Egyetem professzor emeritusa. A pszichiáter, klinikai szakpszichológus szerint Fa Nándor kivételes személyiség.

„Fa Nándor az egyetlen olyan versenyző, aki nem franciaként saját maga építi a hajóját, az első csavartól az utolsó szögig minden az ő fejében áll össze. Egyedülálló személyiség, aki együtt él a hajójával. Csodálni való dolog, hogy 60 év fölött ilyen teljesítményre képes” - mondta az InfoRádiónak a Vendée Globe versenyen nyolcadik helyen végzett magyar vitorlázóról Sipos Kornél pszichiáter, klinikai szakpszichológus.

A Testnevelési Egyetem senior professzora szerint Fa Nándornak a hajózás az élete, és akkor billen ki a komfortzónájából, amikor kiköt.

„A vízen van otthon, emiatt nem volt olyan megterhelő számára a verseny. Úgy tölti az óceánon az életét, hogy az a természetes közege. Minden idegszálával azon van, hogy kint legyen a tengeren” - tette hozzá.

Sipos Kornél – aki a 80-as évek végén egy általa szervezett konferenciára hívta meg Fa Nándort és akkori társát, Gál Józsefet – arról is beszélt, hogy az extrém sportteljesítményt nyújtó emberek nem feltétlenül az eredmény elérését tűzik ki célként, inkább attól sikeresek, hogy a tevékenységet is élvezik.

„Az idő múlása más, mint a mindennapi életben. Egyik lépés következik a másikból. Ezt hívják áramlatnak, és közben az alany boldog. Ez a pozitív pszichológia lényege” - fejtette ki.

Fa Nándor a hazai fejlesztésű és építésű Spirit of Hungary-vel 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt vitorlázta körbe a bolygót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×