eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fábiánné: "Becsapottnak éreztem magam"

"Az összes válogatott versenyző nálam van. Egy kivétellel, de ez már engem nem is érdekel. Ez még az olimpia után is így fog maradni" - jelentette ki Fábiánné Rozsnyói Katalin, a kajak-kenu sport történetének egyik legsikeresebb edzője az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában három hónappal azután, hogy szakított kétszeres világbajnok tanítványával. A tréner arról is beszélt, hogy Angyal Zoltán a szegedi Világkupa előtti hosszú hónapokban nem követte kellő figyelemmel versenyzői felkészülését.

Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint a Magyar Kajak-kenu Szövetség nemcsak a szövetségi kapitány és az edzők, hanem a versenyzők kötelességeit is rögzíteni fogja a duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokság után. Az edzőnő ugyanakkor nagy nem számít nagy átalakulásra szeptemberben.

"Én kiegyeznék egy ugyanilyen felállással, mint amilyenben most vagyok" - fogalmazott.

Májusban, a szegedi Világkupa előtt Angyal Zoltán szövetségi kapitány felajánlotta lemondását posztjáról azután, hogy - nem kis részben az edzőnő határozott tiltakozása miatt - nem sikerült 200 méteren összeültetnie Kovács Katalint Janics Natasával, aki akkor már hetek óta nem Fábiánné irányításával készült. A Világkupa után az elnökség azzal bírta maradásra, hogy a vébé után tisztázzák a hatásköröket, addig azonban nincs változás.

Hol volt a kapitány?

"Ha egy szövetségi kapitány egész évben kétszer látja a csapatot, nyolc hónapig nem vett tudomást róla, akkor nem szerencsés helyzet, ha az edző ellenében akar változtatni. Többet kellett volna velem kommunikálnia" - szögezte le az InfoRádióban Fábiánné Rozsnyói Katalin.

"De már az előző évben sem látta, hogy hol voltunk. Ha őneki nem hiányoztunk mi, nekünk sem hiányzott a kapitány. Amikor viszont változtatni akart a fejem felett, jogosan mondtam nemet" - tette hozzá a sikeredző.

Angyal Zoltán akkori visszautasított lemondási szándékáról annyit mondott: "úgy érzem, nem is lett volna jobb szövetségi kapitány, nem lehetne most előkotorni az asztal alól egy jobbat".

Megjegyezte, hogy mindig is beszélő viszonyban maradtak egymással, legutóbb egy hete hosszabban is beszélgettek egymással, ekkor kifejtette részletesen a véleményét Angyal Zoltánnak.

"Engem az bántott, hogy megkerült. Becsapottnak éreztem magam. Megbeszéltünk valamit, ehhez képest akiben megbízom, egy pálfordulattal nem mond ellent a korábbi közös álláspontnak. Sérelmeztem ezt a lépést, hiszen semmi értelme nem volt" - hangsúlyozta Fábiánné a Gólvonal című sportmagazinban.

"Engem már nem érdekel"


Arra a kérdésre, hogy elfogadható megoldásnak tartaná-e, ha kineveznék a női kajakozók szakágvezetőjének, Fábiánné így reagált: "Az összes válogatott versenyző nálam van. Egy kivétellel, de ez már engem nem is érdekel. Ez még az olimpia után is így fog maradni."

A három hónapja Fábiánné csoportjától külön, Szegeden készülő Janics Natasa a világbajnokságon egyedül 200 egyesben indul, ez pedig nem olimpiai szám.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×