eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sebestyén Júlia: "jó úton haladok"

Keddtől vasárnapig rendezik a varsói műkorcsolyázó Európa-bajnokságot. Sebestyén Júlia 2004-ben Budapesten aranyérmet szerzett, a tavalyi Eb-n viszont mindössze a 14. helyet szerezte meg, és a tavasszal edzőt is váltott. Az InfoRádió a felkészülésről kérdezte a sportolót.

Milyennek érzi a felkészülését?

Én úgy érzem, hogy jó úton haladok, bizonyítják ezt az őszi eredményeim is, ahol már a világkupákon nagyon jól szerepeltem, egy első és egy második helyezést értem el, ezáltal bekerültem a világkupadöntőbe, ahova csak a világ legjobb hat versenyzője került be. Jól sikerült a nyári felkészülés, és bízom benne, hogy a folytatás is jó lesz.

A folytatás pedig a varsói Európa-bajnokság. Milyen helyezést vár a lengyelországi versenyen?

Én nem gondolkodok helyezésben, ezt eddig is így tettem, hiszen egy eredményhez nagyon sok minden kell. Függ attól, hogy milyen a sorsolás, milyen a bíróösszetétel, ki milyen napot fogott ki, hogy futnak a többiek. A legfontosabb az, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak. Elsősorban egy jó rövidprogramot szeretnék futni, hiszen kvalifikáció már nincsen, így a rövidprogramnak nagyon nagy jelentősége van, és utána természetesen egy minél jobb kűrt. Hogy ez mire lesz elég, azt majd a bírók eldöntik.

A hírek szerint igen erős programmal készült, magas technikai értékű elemekkel.

Igen. Az elmúlt években egyre inkább erősítettük az elemeimet, ez az új pontozási rendszer következménye is. Mindenki próbál erősíteni. Mostanra már kialakult egy program, amelyet ha jól megcsinálok, akkor mindenképpen felveszi a versenyt a többiekével. Itt az a cél, hogy abból a sok elemből, ami a kűrben szerepel, minél többet, és minél jobban megcsináljak.

Beszélt arról, hogy az elmúlt év második felében nemzetközi versenyeken már jó eredményeket ért el. Ez tulajdonképpen a tavaly téli kudarcok után az edzőváltásnak is köszönhető?

Mindenképpen. Gurgen Vardanjannal elkezdtünk egy szisztematikus felkészülést tavaly tavasszal, sokat foglalkoztunk az ugrásokkal, azok technikájával, hogy még stabilabbak legyenek, igyekeztünk a forgásokat is gyorsítani, Nina Petrenko készítette el az idei koreográfiáimat. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy visszanyerjem a régi formámat. Azok az ugrások, amelyeket ősszel megugrottam, nagyon szépek voltak, és a bírók is jónak értékelték. Csak az a feladatom - ami nem kevés - hogy ezeket Varsóban is megugorjam.

Sebestyén Júlia honlapja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×