eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Polgár Judit: "nincs görcsösség a játékomban"

Visszakerülhet a sakk világranglista első tíz helyezettje közé Polgár Judit, miután az októberi hollandiai négyes tornán négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel második lett az egymás elleni eredmények miatt őt is megelőző azeri Mamedgyarov mögött. A magyar nagymester a mostani világranglista-vezető bolgár Topalovot világossal és sötéttel is legyőzte.

"Nem sopánkodom a torna semelyik részén, ez így volt jó. Nagyon élveztem a versenyzést, ami természetes, ha az ember sorozatban nyeri a partikat, még ha be is csúszik egy vereség, a lendület visz tovább" - összegezte a versenyt a magyar nagymester.

Polgár Judit kitért arra, hogy a hollandiai versenyt tizedik alkalommal rendezték meg, és ezúttal volt a legmagasabb a résztvevők Élő-pontszáma. A 12 játszmából tíz eldőlt, ami ilyen, de még gyengébb színvonalon is ritkaság.

A sakkozó szerint sikerében az is szerepet játszhatott, hogy gyermekei születése után már nincs görcsösség a játékában, hiszen megváltozott a dolgok fontossági sorrendje.

"A játékban megpróbálom a maximumot nyújtani, de az a legfontosabb, hogy otthon vár a család" - fogalmazott Polgár Judit, hozzátéve: a kétéves Olivér fia néha még csak kacsintgat a sakktáblára, de a huszárt és a bástyát már ismeri.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×