Inforádió

Meghallgatom Élő adás

2,5 millió eurót ért a gitározó hátvéd gólja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két és félmillió euróval kap több pénzt a labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Barcelona az ezüstérmes Arsenalnál az európai szövetségtől. A párizsi meccs döntő gólját a hátvéd Juliano Belletti szerezte.

A zenerajongó és profi gitárosnak számító brazil válogatott futballista a 81. percben Manuel Almunia lábai között rúgta a kapuba a labdát.

A Barcelona 17,8, a párizsi döntőben 2-1-re alulmaradó Arsenal pedig 15,3 millió eurót kap az Európai Labdarúgó Szövetségtől a most véget ért szezonban nyújtott produkcióért.

Az UEFA összesen 453 millió eurót oszt szét a BL főtábláján szereplő 32 csapat, illetve a rajtuk keresztül érintett szövetségek között. Utóbbiak együttvéve 22,5 milliót kapnak.

A csoportkörbe kerülésért 1,6 millió jár valamennyi klubnak, majd mérkőzésenként 321 ezer eurót ér a pályára lépés, ehhez pedig a döntetlenért 161 ezer, a győzelemért 321 ezer eurós prémium jön. Ez azt jelenti, hogy minimum 3,5 millió euróval gazdagodik egy egyesület, ha a főtáblán szerepel.

A nyolcaddöntő résztvevői újra bezsebelhetnek 1,6 milliót, majd a negyeddöntősök 1,9, az elődöntősök pedig 2,6 milliót függetlenül az eredményektől. Ehhez jönnek a bónuszok. A finálé győztese 6,4, vesztese 3,9 milliót kap.

A szereplésért járó pénz mellett a csapatok a közvetítési jogdíjakból és jegybevételekből is komoly bevételre tesznek szert.