eur:
393.11
usd:
367.78
bux:
67042.09
2024. április 26. péntek Ervin

Borbély Alexandra sokkos állapotba került

Borbély Alexandrának fájdalmat okozott az izgalom - a színművész erről a TV2 műsorában beszélt, visszaemlékezve az Európai Filmakadémia díjátadó ünnepségére.

„Azt éreztem, hogy nagyon-nagyon szorít az öv és fáj a hasam, és hogy most valami lesz. Éreztem, hogy valami történni fog” – így emlékezett vissza Borbély Alexandra Azurák Csaba műsorában azokra a pillanatokra, amikor várta, hogy kinek a nevét mondják majd ki az Európai Filmakadémia díjátadó ünnepségén. A legjobb európai színésznőnek járó díjat végül ő kapta, a Testről és Lélekről című filmben nyújtott alakításáért. A díjátadón aztán nem tudta elmondani előre megírt beszédét, annyira zokogott a színpadon.

Az ünnepségről készült felvételeket sem nézi meg szívesen – mondta a TV2 stúdiójában. „Az ember fejében megvan, hogy ez hogy történhetett. És már azt is elég nehéz feldolgozni, hogy nem volt ura önmagának.

Tulajdonképpen valamilyen sokkos állapotban voltam”.

A díjátadó előtt az Európai Filmakadémia egyik munkatársa tanácsokat adott neki, hogyan mondja majd el a beszédét, ha ő kapná meg a díjat. „Kibírod majd ezt a hatásszünetet, megtartod?” – kérdezte tőle a hölgy. Borbély Alexandra nevetve mesélte a stúdióban, hogy itt még magabiztosan rávágta a kérdésre a választ: „Persze”.

Európa legjobb színésznője arról is beszélt Azurák Csaba műsorában, hogy eddig elkerülték a díjak. Főiskolásként egyik osztálytársával rendszeresen mondogatták egymásnak, hogy „mi olyanok vagyunk, akik nem fognak díjakat kapni, tudod, ez benne van az auránkban”.

Az Európai Filmakadémia díja előtt Borbély Alexandra Vastaps-díjat kapott Szirtes Ágival megosztva, az Ahol a farkas is jó című színdarabban nyújtott alakításáért.

Amióta megkapta a díjat, keresték Csehországból, Szlovákiából is. Borbély Alexandra szlovákiai magyar családban született, mint mondta: „nekem ez jó érzés, hogy két kultúrának is a részese lehetek”.

Azzal, hogy a Testről és Lélekről című film kaphat-e Oscar-díjat Amerikában, saját bevallása szerint nem foglalkozik. Azt viszont elárulta, hogy a film producere nagyon bizakodó, és szerinte a legjobb öt közé biztosan bejut a film.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×