Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Budapestre érkezik a különleges Titanic-kiállítás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Igazi különlegességgel kezdődik az őszi kiállítási idény Budapesten: szeptember 20-ától látható a Jövő Házában a Titanic-kiállítás. A tárlatot az 1912-ben elsüllyedt óceánjáró roncsai közül felszínre hozott tárgyakból állították össze.

Elsüllyedése után 73 évig pihent az Atlanti-óceánban a Titanic, míg 1985-ban felfedezték a roncsokat négyezer méter mélyen.

A leletek feltárására egy kutatócsoport kapott engedélyt, az összegyűlt anyagot pedig 1991-ben rendezték kiállítássá. A tárlat az azóta felszínre hozott darabokkal folyamatosan bővül, és járja a világot. Eddig 18 országban mutatták be, szeptember 20-ától Budapesten, a Jövő Házában lesz látható.

A kiállítás több mint kétszáz eredeti tárgyi leletet mutat be, valamint rekonstruálták a hajó néhány helyiségét, például a gépházat és a kabinokat.

Dobsi Adrienn, a tárlat szervezője óriási érdeklődésre számít. Az utasok személyes tárgyai mellett a különleges fény- és hanghatások idézik fel a kor hangulatát - emelte ki.

A látogatók az indulástól a tragédiáig végigélhetik a Titanic egész történetét - mondta a szervező.

A kiállítás magyarországi bemutatásának költségeit két produkciós cég vállalta, és bár a pontos összeget nem hozták nyilvánosságra, úgy tudni, több százmillió forintba kerül.

Hanganyag: Orosz Andrea