eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Facebook-jelszót kérnének az országba való belépéshez

Donald Trump új belbiztonsági minisztere is felvetette az egyébként nem új keletű, ám annál valószerűtlenebb ötletet.

Az országba való belépéskor a Facebookos jelszót is elkérhetnék - ha átmenne az amerikai belbiztonsági miniszter ötlete. Az intézkedés részleteit John Kelly egy olyan hivatalos beszélgetésen vetette fel, amelynek témája Donald Trump amerikai elnök sokat kritizált bevándorlási rendelete volt.

A miniszter azt szeretné, ha a kormányzat hozzáférhetne az elnök által megjelölt hét muszlim többségű országból (Irak, Irán, Szíria, Jemen, Szomália, Szudán és Líbia) érkező menekültek és bevándorlók közösségi oldalaihoz. És ha a kérelmezők nem akarnak együttműködni, megtagadják tőlük az országba lépést.

Habár ez nem hivatalos javaslat, csupán egy felvetés, de jól mutatja, milyen szinten szándékozik az USA megszűrni, kit enged be az országba. Már csak azért sem adnak sok esélyt a terv továbbvitelének, mert egy hamis Facebook-fiók létrehozása és így az ott folytatott aktivitás eltitkolása pofonegyszerű.

A Facebookos aktivitásba való betekintés vágya egyébként nem új keletű, az Obama-kormányzat is megpróbálkozott ilyesmivel: néhány hivatalos kérdőívbe akartak egy közösségi médiás sort betenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×