eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Párizs és Washington a szír tűzszünet betartására szólított fel

John Kerry amerikai külügyminiszter óva intette vasárnap a szíriai rezsimet és szövetségeseit a tűzszünetet és a humanitárius segélyeket érintő kötelezettségvállalásaik megsértésétől.

"Valamennyi félnek tiszteletben kell tartania az ellenségeskedés beszüntetését, együtt kell működnie a humanitárius segélyek szállításában és a tárgyalási folyamatban, amelynek a politikai átmenet a célja. Ha a rezsim és szövetségesei azt gondolják, hogy tesztelhetik a határokat, tévednek" - mondta Párizsban az amerikai diplomácia vezetője francia, német, brit és olasz kollégájával, valamint az európai diplomácia főképviselőjével folytatott egyeztetést követően, egy nappal a Genfbe összehívott béketárgyalások előtt.

Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter szerint is a tárgyalások hitelességének biztosításához, a tűzszünetet tiszteletben kell tartani és a humanitárius segélyeknek akadályok nélkül célba kell jutniuk. Véleménye szerint a tárgyalások "nehezek" lesznek, de "valódi politikai átmenethez" vezethetnek Szíriában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×