eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Felrobbant egy tűzijátékgyár Kínában

Legalább 13 ember meghalt egy közép-kínai tűzijátékgyárban történt robbanásban, a sérültek száma 33, két dolgozót nem találnak, hárman sértetlenek maradtak - jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.

A detonáció Hunan tartomány Paofeng településén történt még hétfőn délután, de kisebb robbanásokat még kedden reggel is lehetet hallani. Négy súlyos sérültet egy jobban felszerelt városi kórházba szállítottak.

Helyszíni jelentések szerint az üzem lényegében a földdel vált egyenlővé, az udvarán parkoló autók kiégtek, környékét törmelékek borították be, néhány szomszédos épület összeomlott, a távolabbi házak ablakai betörtek. A területet lezárták, a romok eltakarítása és a robbanás okának kiderítése folyamatban van.

A régió a kínai tűzijátékgyártás egyik központjaként ismert, a szóban forgó gyár, a Nanyang Export Fireworks Factory rendelkezett a működéséhez szükséges engedélyekkel - közölte a helyi kormányzat.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×