eur:
389.44
usd:
363.3
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyufával játszó gyerek okozta az egyik kaliforniai tüzet

Kaliforniai illetékesek szerint egy kisfiú beismerte, hogy köze volt a több százezer ember kitelepítésével és súlyos anyagi kárral járó kaliforniai bozóttüzekhez. A szél miatt megállíthatatlanul terjedő tűzben több ezer otthon égett le. A rendőrség közölte, hogy a vallomás után hazaengedték a gyereket.

Amerika szinte egy hétig másról sem beszélt, csak a kaliforniai tüzekről. Saját házuk pusztulásáról tudósító riporterek anyagai, az egyszerű emberek sorsában osztozni kényszerülő sztárok interjúi és a másokat ruhákkal és szállással kisegítő idegenekről szóló történetek uralták a híradásokat.

Most kiderült, hogy az egyik tűzesetért egy gyufával játszó kisfiú lehet a felelős.

Veszélyes játék a bozótban

A Los Angeles-i rendőrség szerint egy fiatalkorú elismerte, hogy ő okozta az október 21-e után elharapózott tüzet, amikor játék közben véletlenül meggyulladt a bozót. A várostól északra kitört tűzben 63 otthon pusztult el, és 153 négyzetkilométernyi terület égett le. Az anyagi kárt hét és fél millió dollárra becsülik, és az oltás során 3 lakos és egy tűzoltó is megsebesült.

A fiút hazaengedték a szüleihez, és a fejleményről értesítették az ügyészséget.

Egy helyen még mindig oltják a lángokat

A Los Angelestől a mexikói határig Kalifornia jelentős részét felégető tűz miatt eddig már öt embert vettek őrizetbe gyújtogatás miatt. A hatóságok szerint azonban nekik nincs közük a nagyobb tüzekhez.

Az öt különböző helyen pusztító lángok elleni harcban négy tűzfészket már sikerült felszámolni, de még szerdán is folytatódott egy területen az oltás.

A katasztrófa eddig mérlege 14 halott és 1800 elpusztított otthon.

Közben a rendőrség egy másik feltételezett gyújtogatót keres egy, a kaliforniai Orange megyében fellobbant tűz miatt. A hatóságok egy Ford furgon vezetőjével akarnak beszélni. A kocsit a tűz kezdete előtt látták a helyszínen. A nyomravezetőnek 285 ezer dollár jutalmat ígértek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×