eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nehezen formálódik a jobboldali koalíció

Csehországban megkezdődtek a kormányalakítási tárgyalások. Megfigyelők úgy vélik, hogy a választásokon győztes polgári demokratáknak csak nehezen sikerülhet koalíciós kormányt létrehozniuk, ugyanis nem rendelkeznek parlamenti többséggel.

Az idő sürget, hiszen az államfő már június 16-ára összehívta a parlamentet, a jelenlegi kormánynak pedig a törvényhozás megalakulása után be kell adnia lemondását - mondta el az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

Mirek Topolánek, a jobboldal vezetője közölte: előbb a kereszténydemokratákkal, majd a zöldekkel tárgyal. Az esetleges koalíció azonban máris bizonytalan, a zöldek egy csoportja ugyanis máris jelezte, hogy látná szívesen a pártot a kormányban.

A szervezet most először került be a törvényhozásba. Megfigyelők már régóta figyelmeztetnek, hogy a párt nem egységes, így meglehet, hogy különböző frakciókra bomlik a parlamentben.

A jobboldalnak a hármas koalíció esetén is mindössze 100 mandátuma lenne. A polgári demokraták egyelőre elzárkóznak attól, hogy politikusok nélküli, szakértői kormány jöjjön létre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×