eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Elmarasztalhatják a Deutsche Bankot forint elleni spekuláció miatt

A Deutsche Bank elmarasztalásával zárulhat az a nemzetközi felügyeleti összefogáson alapuló ellenőrzés, amely a pénzintézet londoni irodájának forintpiaci tevékenységét vizsgálta - értesült a Figyelő.

Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője az MTI-nek a hírt sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta csütörtökön. A brit felügyeletnél, amely valószínűleg részese a nemzetközi felügyeleti együttműködésben zajló vizsgálatnak hasonló módon semmilyen felvilágosítást nem adtak az ügyben az MTI londoni tudósítójának.

A lap eheti számában azt írta, hogy a Deutsche Bank londoni irodája tavaly októberben öt magyar pénzintézetnek adott el speciális 5 éves árfolyam-index devizacsere (swap) termékeket, ezek a tranzakciók a forint intenzív gyengülése után komoly veszteségeket és elszámolási vitát okoztak.

A felügyeleti vizsgálat ezt a tranzakciót elemezte. A hetilap információi szerint a tavaly októberi sokféle spekuláció közül ez az utolsó, amelyben felügyeleti eljárás zajlott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×