Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A válság hatása: készek vagyunk munkahelyet váltani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A dolgozók jelentős része kész munkahelyet változtatni 2010-ben az Egyesült Államokban - derült ki egy felmérésből. A szakértők szerint a munkavállalók így reagálnak a gazdasági visszaesés munkaadói kezelésére.

A Right Management által készített felmérés eredményei szerint akár komoly munkaerő-vándorlási folyamatra is számíthat az amerikai piac 2010-ben, legalábbis, ha a dolgozók nem csak szóban, de a gyakorlatban is váltásra szánják el magukat.

A kutatás eredményei szerint ugyanis a munkavállalók 60 százaléka szándékozik munkahelyet váltani a jövő év során. További 21 százalék pedig nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy jövőre új álláshely után néz - ismertette a felmérés eredményeit az ELTE TÁTK hírlevele.

A megkérdezetteknek csak 13 százaléka állította, hogy jelenlegi munkahelyén szeretné tölteni a 2010-es évet is. A fennmaradó hat százalék úgy nyilatkozott, hogy munkahelyváltása nem valószínű, mindenesetre frissíti az önéletrajzi adatait.

A kutatási adatokat értékelő Douglas Matthews, a Right Management elnöke úgy vélte, az eredmények egyértelműen tükrözik a munkavállalók véleményét a munkaadói oldal gazdasági válságra adott válaszairól. Matthews szerint, míg a cégek igyekeztek fennmaradásukat a nehezebb gazdasági körülmények között is biztosítani, dolgozóik elhanyagoltnak érezhették magukat, ennek eredményeként pedig kialakult a jelenleg érezhetően elégedetlen és változást kereső munkaerőpiaci hangulat.