eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A válság hatása: készek vagyunk munkahelyet váltani

A dolgozók jelentős része kész munkahelyet változtatni 2010-ben az Egyesült Államokban - derült ki egy felmérésből. A szakértők szerint a munkavállalók így reagálnak a gazdasági visszaesés munkaadói kezelésére.

A Right Management által készített felmérés eredményei szerint akár komoly munkaerő-vándorlási folyamatra is számíthat az amerikai piac 2010-ben, legalábbis, ha a dolgozók nem csak szóban, de a gyakorlatban is váltásra szánják el magukat.

A kutatás eredményei szerint ugyanis a munkavállalók 60 százaléka szándékozik munkahelyet váltani a jövő év során. További 21 százalék pedig nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy jövőre új álláshely után néz - ismertette a felmérés eredményeit az ELTE TÁTK hírlevele.

A megkérdezetteknek csak 13 százaléka állította, hogy jelenlegi munkahelyén szeretné tölteni a 2010-es évet is. A fennmaradó hat százalék úgy nyilatkozott, hogy munkahelyváltása nem valószínű, mindenesetre frissíti az önéletrajzi adatait.

A kutatási adatokat értékelő Douglas Matthews, a Right Management elnöke úgy vélte, az eredmények egyértelműen tükrözik a munkavállalók véleményét a munkaadói oldal gazdasági válságra adott válaszairól. Matthews szerint, míg a cégek igyekeztek fennmaradásukat a nehezebb gazdasági körülmények között is biztosítani, dolgozóik elhanyagoltnak érezhették magukat, ennek eredményeként pedig kialakult a jelenleg érezhetően elégedetlen és változást kereső munkaerőpiaci hangulat.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×