eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újra megbírságolták az Mtelekomot

Újabb hatmillió forintos bírsággal sújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az Mtelekomot, mert a távközlési cég április óta nem küldte el éves beszámolóját a felügyeletnek, májusban pedig nem tartotta meg a közgyűlését. Binder István szóvivő az InfoRádióban elmondta: a felügyelet utasította az Mtelekomot a hiányosságok haladéktalan pótlására.

A hatmillió forint a tájékoztatási kötelezettség elmulasztása miatt kiszabható maximális összeg; a felügyelet az áprilisi határidő elmulasztásáért már megbírságolta 6 millió forintra az Mtelekomot - emlékeztetett Binder István

A szóvivő hozzátette: a felügyelet kötelezte az igazgatóságot, hogy haladéktalanul hívja össze a társaság közgyűlését, és terjessze elő a 2005-ös konszolidált éves beszámolót.

A távközlési cég körül kirobbant botrány azzal van összefüggésben, hogy az Mtelekom április elején nem küldte el határidőre éves beszámolóját a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, májusban pedig nem tartotta meg a közgyűlését.

A montenegrói leánycég a baj forrása?

Sajtóértesülések szerint a három hónapos csúszás oka, hogy a cég montenegrói leányvállalatának két szerződését vitatja a cég könyvvizsgálója. A PriveWaterhouseCoopers szerint a szerződéses összegek nincsenek arányban az elvégzett munkával, és kifogásolták a kifizetések módját is.

A vitatott összeg az Mtelekom 620 milliárd forintos árbevételéhez képest csekélynek mondható: 700 millió forintról van szó. A gyanút az kelthette fel , hogy a pénz két off-shore céghez vándorolt. Emiatt a könyvvizsgáló nem írta alá sem a montenegrói leányvállalat mérlegét, sem a magyar beszámolót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×