eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Visszatért a tél Nagy-Britanniába

Visszatért a tél Nagy-Britanniába. Kedden jelentős havazás kezdődött Anglia északi részén és Skóciában, és a meteorológia szerdára is hasonlóan télies időjárást jósol.

Skóciában egyes helyeken mínusz 5 fokos fagyokat mértek, és kedden folyamatosan havazott; az erős szél ráadásul hóátfúvásokat is okozott.

Az ítéletidő miatt 22 ezer lakásban szakadt meg az áramszolgáltatás keddre virradó éjjel, de a nap folyamán sikerült kijavítani a leszakadt vezetékek többségét.

A meteorológiai szolgálat kedd éjszakára folyamatos havazást jósol, elsősorban Skóciában, de Észak-Írország és Anglia több térségében is. Az előrejelzés szerint a hideghullám a hét második feléig fog tartani.

Kedden Londonban és Anglia középső vidékein is voltak már hózáporok.

Nagy-Britannia az utóbbi évtizedek legfagyosabb és leghavasabb telét éli át, amely a jelek szerint nem akar véget érni.

Az idei telet a sajtó sokszor hasonlítja össze az utóbbi két és fél évszázad legkeményebb brit telével, az azóta is "Big Freeze"-nek (Nagy Fagynak) nevezett 1962-63-assal. Akkor karácsonytól márciusig szinte folyamatosan havazott, és a hőmérséklet gyakran süllyedt mínusz 20 fok alá.

Az idei brit tél hidegrekordját január 8-án mérték, mínusz 22,3 fokkal. A rendkívüli hideg becslések szerint 14,5 milliárd font kárt okozott a brit gazdaságnak a kiesett termelés miatt.

Az úthálózatot is súlyos károk érték: vannak olyan előrejelzések, hogy a fagy által kivájt több millió kátyú betömködése akár 15 évig is eltarthat, és az útjavítások költsége elérheti a 10 milliárd fontot.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×