eur:
385.62
usd:
354.66
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Pixabay

Nagy veszély leselkedik a "cápázó" virágárusokra

Aki a "temetői szezon" előtt feketén próbál virágot, mécsest, dekorációt értékesíteni, nem lesz könnyű dolga. A szabályok egyértelműek, a NAV pedig 10 napos razziát hirdetett.

Közeleg a temetői "szezon", a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is arra figyelmezteti a közvéleményt, hogy a temetői virágok, koszorú, gyertyák, mécsesek árusítására bizony érvényesek az általános kereskedelmi előírások.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy az ITM szerint a virágboltok, virágárus-pavilonok is üzleteknek minősülnek, így fel kell tüntetni a nyitvatartást, elöl kell lennie a vásárlók könyvének, a panaszokat pedig kezelni kell.

A temetők környékén asztalokról árusítóknak is jelezniük kell a vállalkozás nevét és székhelyét, a lényeg, hogy mindenki, aki árusít, legyen azonosítható, és a vásárlásról adjon blokkot.

A fogyasztóvédelem közben azt kéri, lehetőleg zárt mécsest vagy "ledes gyertyákat" helyezzünk a sírokra.

Az ellenőrzés a NAV feladata lesz, október utolsó 10 napján nagy ellenőrzés várható a virágosoknál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×