eur:
386.66
usd:
355.6
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Paperwork files searching information business concept, Businessman hands typing keyboard computer, working in stacks of report papers and piles of unfinished documents achieves on office desk
Nyitókép: smolaw11/Getty Images

Választás 2024: számos jelölt indulása még kétséges

Péntek éjfélig kell dönteniük a helyi választási bizottságoknak az önkormányzati és nemzetiségi választáson indulni szándékozó jelöltek nyilvántartásba vételéről.

Az egyéni jelöltek (polgármester-, főpolgármester- és képviselőjelöltek) és települési nemzetiségi önkormányzati jelöltek bejelentésének határideje hétfő délután négy óra volt.

A www.valasztas.hu-n olvasható összesítés szerint csaknem 57 ezer jelöltet jelentettek be a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, 14 ezret pedig a települési nemzetiségi képviselők választására.

Mintegy 300 jelölt esetében még nem született döntés a nyilvántartásba vételről.

A választási bizottságoknak a törvény szerint négy napjuk van arra, hogy – a választási irodák ellenőrzése alapján – megállapítsák, sikerült-e a jelölteknek a korábban meghatározott számú érvényes ajánlást összegyűjteniük, és döntsenek a jelölt nyilvántartásba vételéről.

Azokat a jelölteket tehát, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok négy napon belül, azaz legkésőbb pénteken veszik nyilvántartásba.

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok onnan kerülnek át és jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

Mindezek alapján tehát bár a határidő hétfőn 16 órakor lejárt, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig frissülnek a nyilvántartásba vett jelöltekre vonatkozó adatok.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új lakhatási modell kiépítésén dolgozik a főváros

Új lakhatási modell kiépítésén dolgozik a főváros

Budapest Főváros Önkormányzata május 15-16. között konferenciát szervezett lakhatási témában Otthon Budapesten / lakás és lakhatás címmel, a Biodómban. A rendezvényen bemutatkoztak a Főváros lakhatással kapcsolatos projektjei: a Budapesti Lakásügynökség, a Budapesti Klímaügynökség, valamint az AHA – Affordable Housing for All, emellett a lakhatás aktuális kihívásait járták körbe a résztvevők Budapestre fókuszáltan, kerekasztal-beszélgetések formájában. Szó volt többek között az ingatlanpiac és a lakáspolitika dinamikájáról, a lakhatási problémák társadalmi következményeiről, valamint fenntarthatósági és épületenergetikai kérdésekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×