eur:
386.55
usd:
355.48
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Súlyosan megsérült egy kisgyerek a dunakeszi majálison – már a rendőrség nyomoz

Az ötéves gyermeknek több ujja is roncsolódott, a család szerint egész biztosan mulasztás történt a sérülést okozó játék összeszerelésekor.

Forgó játék csípte be a kezét egy ötéves gyermeknek a dunakeszi majálison a múlt héten. A fiúnak három ujja is roncsolódott, ezekből kettőt a jövőben nem fog tudni rendesen használni – adta hírül az RTL Híradó.

A beszámoló alapján a többi gyerek túl gyorsan hajtotta a játékot, ezért a kisfiú meg szeretett volna kapaszkodni a szélében. Az édesapa szerint a játék nem volt jól összerakva, mert gyermeke be tudott nyúlni a forgó rész és az álló keret közé. Elmondása szerint kisfiának nagy fájdalmai és rémálmai voltak a kórházban.

A baleset óta kétnaponta kell a fiúnak kötözésre járnia, ám ez olyan mértékű fájdalmakkal jár, hogy eddig minden alkalommal altatni kellett hozzá.

A majálist Dunakeszi önkormányzata szervezte, a család azt állítja, hogy eddig mindössze egyszer érdeklődtek a programirodától, hogy hogy van a sérült gyermek. Azt viszont közölték, hogy nem tartják magukat felelősnek a történtekért.

A család ügyvédje szerint visziont biztosan történt mulasztás, "ezeknek a mulasztóknak a személyét szeretnénk, hogy felderítse a rendőrség". Az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz. A csatorna kereste az önkormányzatot a történtek kapcsán, de kérdéseikre nem válaszoltak.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×