eur:
386.43
usd:
355.4
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Hallway and lockers in a empty school.
Nyitókép: groveb/Getty Images

Magyar–kínai iskolában tett látogatást a kínai elnök neje

A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott csütörtökön Budapesten Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnökének felesége Lévai Anikónak, a magyar miniszterelnök házastársának kíséretében.

Peng Li-jüan és Lévai Anikó számára Erdélyi Zsuzsa igazgató tartott vezetést az iskola épületében.

A vendégek ellátogattak a 6. osztályos tanulók kínai nyelvórájára, majd a 3. osztályos tanulók kínai kalligráfia és papírvágás órájára.

Ezt követően a kínai és magyar állami vezetők házastársai az iskola aulájában megtekintették a diákok kínai és magyar nyelven előadott, ünnepi műsorát.

Erdélyi Zsuzsa az iskola ajándékaként egy fotóalbumot adott át Peng Li-jüannak, aki pedig az iskolai könyvtár számára adományozott kínai könyvek listáját nyújtotta át az igazgatónak.

Peng Li-jüan – Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök feleségének kíséretében – látogatást tett a Budavári Palota Szent István-termében is.

A kínai és a magyar államfők házastársainak Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója mutatta be a Herendi Porcelán történetét és két kihelyezett műtárgyat, majd Tartó László porcelánfestő művész porcelánfestési technikákból tartott bemutatót.

Ezt követően Peng Li-jüan és Nagy Zsuzsanna Bács Balla Gyöngyi hímzőművész hímzésbemutatóján vehettek részt a Hagyományok Háza szervezésében, majd Fodor Gergely kormánybiztos vezetésével megtekintették a Szent István-termet.

Hszi Csin-ping kínai államfő és felesége péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson a két ország diplomáciai kapcsolatai felvételének 75. évfordulóján.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Jöhetnek az újabb rekordok a nemesfémpiacon

Jöhetnek az újabb rekordok a nemesfémpiacon

Az elmúlt hetekben hullámvölgybe kerültek a nemesfémek, múlt héten azonban az amerikai inflációs adatok hatására ismét kilőtt az ezüst és az arany is, a következő hónapokban azonban újabb csúcsdöntések jöhetnek az elemzők szerint. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan vélekednek a szakértők az arany, valamint az ezüst árfolyamának várható alakulásáról, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy mely tényezők mozgathatják a nemesfémek árfolyamát a következő időszakban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×