eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
A drónnal készült felvételen az újjáépített Sió-zsilip és a közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe az átadás napján, 2024. április 23-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A rendőrség szerint gond van az új Sió-zsilippel

Az új turistalátványosságról hiányzik a megfelelő korlátrendszer, a figyelmeztető tábla és a mentőeszköz is.

Siófokon a regisztrált bűncselekmények száma tavaly a 2022. évihez viszonyítva 5,6 százalékkal csökkent: 826-ról 780-ra – derül ki a városi rendőrkapitány beszámolójából, amit egyhangúlag fogadott el a képviselő-testület.

A városban súlyos, kirívó bűncselekmény 2023-ban nem történt, az online térben elkövetett bűnesetek száma viszont Siófokon is emelkedik. A bűnügyi és közlekedési helyzetet javítja, hogy már 290 egységből álló városi kamerarendszer napi segítséget ad a felderítésben és megelőzésben, továbbá a bíróságok is perdöntő bizonyítéknak tekintik a felvételeket. A rendőrség a rendszer bővítését szorgalmazza, például azokon a területeken, ahol új turista-szálláshelyek létesültek az utóbbi időben – írja a hirbalaton.hu.

Lengyel Róbert polgármester bejelentette: zajlanak a tárgyalások a város és a rendőrség között arról, hogy – egy sok évvel ezelőtt már bevált gyakorlatot újraélesztve – a nyári szezonban a délutáni, esti, vagy akár az éjszakai órákban állandóan legyen jelen egy gyalogos rendőrjárőr páros a belvárosban a város finanszírozása révén, többek között a városközpont padjait elfoglaló hajléktalanok megrendszabályozása érdekében.

A hatóságilag kijelölt siófoki fürdőhelyeken belül egyetlen vízbefulladás sem történt tavaly – közölte Horváth László ezredes, a balatoni vízirendészet vezetője. számolt be. A polgármester felvetésére az impozáns és turistacsalogató új zsilipet a vízirendőrség átnézte biztonsági szempontból, és több hiányoságot észlelt, így például nincs megfelelő korlátrendszer, figyelmeztető tábla és mentőeszköz. A vízirendőrök jelzéseit a vízügy nem fogadta el, pedig állampolgári bejelentések is érkeztek. Mindenesetre a meder felőli részre, ami még a vízirendészet illetékességi területe, kihelyeztek mentőeszközöket.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×