Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai: A Fidesz programja \"nagy semmi száz oldalon\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A választók arculcsapásának nevezte az MSZP elnöke a Fidesz nyilvánosságra hozott programját. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak azt mondta: valószínűleg az tartott ilyen sokáig az összeállításban, hogy ki kellett húzni mindent, amiből bármilyen konkrétumra lehetne következtetni.

"Nagy semmi száz oldalon, a választók arcul csapása" - így értékelte a Magyar Szocialista Párt elnöke a Fidesz pénteken nyilvánosságra hozott programját az InfoRádiónak adott interjúban. Lendvai Ildikó szerint a dokumentumban egyáltalán nincsenek konkrétumok, még azok a tervek sem szerepelnek benne, amelyeket az ellenzéki párt politikusai korábban itt-ott ismertettek.

A pártelnök felvetette: a programban egy szó sem szerepel arról, kormányra kerülése esetén hogyan alakítaná át az adórendszert a Fidesz, holott a párt mindeddig az adópolitikát állította kritikája középpontjába.

"Miért nem szerepel arról egy fél szó sem a programban, hogy mit akarnak az önkormányzatokkal? Miért nem szerepel arról egy fél szó sem a programban, hogy mit akarnak az alkotmánnyal?" - folytatta Lendvai Ildikó.

A politikus a Fidesz azért hagyta ki a konkrétumokat, mert nem akarja, hogy az ígéretei később számonkérhetőek legyenek. "Ez így nem más, mint a megbízhatónak ítélt fideszes politikusok néhány kis esszéje" - hangsúlyozta a pártelnök.

"Elképesztőnek tartom, hogy egyetlen konkrétum nélkül lehessen előállni egy mégiscsak választási program címet viselő írással harminc nappal a választások előtt" - fogalmazott Lendvai Ildikó.

Hanganyag: Németh Zoltán