Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tényleg van mikrocsip az újinfluenza elleni oltásban?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem maradnak tudatlanok, akik próbálnak információt szerezni az új típusú influenzáról: szerda óta eggyel több telefonszámon lehet tudakozódni.

z új típusú influenzáról a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ napi 24 órában tájékoztat helyi tarifáért hívható kék számán. A billentyűzettel választható menüpontoknál azonban nagyon figyelnie kell a telefonálónak, ha el akar jutni ahhoz a diszpécserhez, aki az influenzához ért.

A menürendszer első négy pontjának munkatársai ugyanis az energiaár-támogatásról, a elektronikus adóbevallásról, az okmányirodákról és egyéb közigazgatási ügyintézésekről adnak információt.

Az ötös gombot kell megnyomni, ha a járványról akarunk hallani, tudván, amit Szollár Domokos kormányszóvivő is hangsúlyoz: az információ megóvhat a fertőzéstől. A kormány ezért is hozta létre a infovonalat.

Egyébként ma már se szeri, se száma azoknak az ügyfélszolgálatoknak, ahol az influenzáról lehet tájékozódni. Afféle gyűjtőpontnak szánja magát például a kormányszóvivői iroda honlapjának H1N1 aloldala, de működik az egészségügyi hatóság telefonos központja is.

Az ÁNTSZ a 06-80-204-217-es számon munkanapokon 8 és 16 óra, munkaszüneti napokon pedig 9 és 13 óra között várja az újinfluenzával kapcsolatos hívásokat.

De hívhatják a Dr. Infót is, amelynek a száma szintén kék, vagyis a 06-40-374-636 is helyi tarifával hívató. De vigyázzanak, hogy mit kérdeznek, mert azt is magnóra veszik, ha arról érdeklődnek, tényleg van-e mikrocsip az oltóanyagban.