eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tényleg van mikrocsip az újinfluenza elleni oltásban?

Nem maradnak tudatlanok, akik próbálnak információt szerezni az új típusú influenzáról: szerda óta eggyel több telefonszámon lehet tudakozódni.

z új típusú influenzáról a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ napi 24 órában tájékoztat helyi tarifáért hívható kék számán. A billentyűzettel választható menüpontoknál azonban nagyon figyelnie kell a telefonálónak, ha el akar jutni ahhoz a diszpécserhez, aki az influenzához ért.

A menürendszer első négy pontjának munkatársai ugyanis az energiaár-támogatásról, a elektronikus adóbevallásról, az okmányirodákról és egyéb közigazgatási ügyintézésekről adnak információt.

Az ötös gombot kell megnyomni, ha a járványról akarunk hallani, tudván, amit Szollár Domokos kormányszóvivő is hangsúlyoz: az információ megóvhat a fertőzéstől. A kormány ezért is hozta létre a infovonalat.

Egyébként ma már se szeri, se száma azoknak az ügyfélszolgálatoknak, ahol az influenzáról lehet tájékozódni. Afféle gyűjtőpontnak szánja magát például a kormányszóvivői iroda honlapjának H1N1 aloldala, de működik az egészségügyi hatóság telefonos központja is.

Az ÁNTSZ a 06-80-204-217-es számon munkanapokon 8 és 16 óra, munkaszüneti napokon pedig 9 és 13 óra között várja az újinfluenzával kapcsolatos hívásokat.

De hívhatják a Dr. Infót is, amelynek a száma szintén kék, vagyis a 06-40-374-636 is helyi tarifával hívató. De vigyázzanak, hogy mit kérdeznek, mert azt is magnóra veszik, ha arról érdeklődnek, tényleg van-e mikrocsip az oltóanyagban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×