eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kökény: A szocialisták jó lelkiismerettel szavaznak az egészségbiztosítási törvényről

Név szerinti szavazást kezdeményez a Fidesz az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény hétfői végszavazásánál - mondta az InfoRádiónak Mikola István. Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke kiemelte: az MSZP képviselői vállalják a voksolást, és jó lelkiismerettel szavazzák meg a javaslatot.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke az InfoRádióban példátlannak nevezte, hogy a parlament egy olyan jogszabállyal foglalkozzon, amelyet senki nem támogat.

Mikola István megismételte, hogy a Fidesz álláspontja szerint a törvény kizárólag üzleti érdeket szolgál, és felszámolja a nemzeti kockázatközösségen alapuló társadalombiztosítást.

Szólt arról is, hogy hétfő reggelre a kormányoldal kezdeményezésére összehívták az Országgyűlés Egészségügyi és Alkotmányügyi Bizottságát, mert még akkor is számos módosító indítvány érkezik ahhoz az előterjesztéshez, amelyről este már szavaz a parlament.

Az ellenzéki politikus szerint súlyos alkotmányos aggályokat vet fel a törvénytervezet.

Megengedhetetlen, hogy egy törvénytervezetben 123 felhatalmazás van végrehajtási jogszabályok elkészítésére, amelyeknek még a koncepciója sem ismert - hangsúlyozta Mikola István.

Kökény: Az MSZP-s képviselők vállalják

A MSZP képviselői vállalják a név szerinti voksolást az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény hétfői szavazása során - mondta az InfoRádiónak az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke.

Kökény Mihály kifejtette: jó lelkiismerettel szavazzák meg a javaslatot, amelynek célja, hogy
tisztább és átláthatóbb legyen az egészségfinanszírozás rendszere.

A szocialista politikus kiemelte: a törvénnyel megvalósulhat a betegközpontú rendszerre való átállás. Széles párbeszéd és tájékoztatással azt akarják elérni, hogy az emberek értsék meg, ez a törvény értük van - tette hozzá.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a jogszabály-tervezet nem bontja meg a társadalombiztosítás nemzeti kockázatközösségét.

Kökény Mihály hozzátette, hogy az általa vezetett parlamenti testület és az Alkotmányügyi Bizottság valóban ülésezik hétfőn reggel, de csak néhány technikai jellegű módosító javaslatot vitatnak meg.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×