eur:
389.41
usd:
363.35
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Véget ért a mozdonyvezetők sztrájkja

Reggel 8 órakor véget ért a mozdonyvezetők kétórás figyelmeztető sztrájkja, amelyet a Mozdonyvezetők Szakszervezete hirdetett meg a szárnyvonalak tervezett bezárása ellen tiltakozva, illetve azt követelve, hogy a gazdasági tárca teljesítse a 2007. július 22-én kötött megállapodásban vállalt kötelezettségét.

Reggel hat órakor kezdődött és nyolc óráig tartott a mozdonyvezetők kétórás figyelmeztető sztrájkja. A munkabeszüntetés idején a főváros térségében 16 vonat közlekedett, egyébként a mozdonyvezetők egységesen nem vették fel a munkát.

A Mávinform sajtóügyeletese az InfoRádióban korábban elmondta: a munkabeszüntetés több mint 600 járatot, és 2-300 ezer embert érint közvetlenül.

Sigulinszki Tibor hozzátette: leghamarabb kora délutánra állhat helyre a megszokott forgalmi rend, de késésekre és más problémákra egész nap számítani kell.

A sajtóügyeletes hangsúlyozta: a nyílt pályán nem marad vonat, a szerelvények a legközelebbi állomáson várakoznak, és a sztrájk idején is biztosítják a fűtést és a világítást.

A sajtóügyeletes szólt arról is, hogy az előreváltott jegyek árát kérésre visszatéríti a MÁV, de az Intercity késéséért ebben az esetben nem jár kártérítés, mert az utas már az utazás megkezdése előtt értesülhetett a várható fennakadásról.

Országos körkép

A MÁV információi szerint a budapesti térségben 16 vonat közlekedett a sztrájk ideje alatt. Kavalecz Imre szóvivő elmondta: néhány mozdonyvezető felvette a munkát hat óra után.

A MÁV tájékoztatása szerint felkészítették a vonatokat arra, hogy a sztrájk befejezését követően, 8 óra után elinduljon a forgalom. Eddig a vasutasok a vállaltak szerint biztosították a fűtés, világítást és az egyéb szolgáltatásokat a vonatokon.

Szegeden 100 százalékos volt a mozdonyvezetők sztrájkja, az érintett 14 vezető egyike sem dolgozott. Itt a munkabeszüntetés 10 járatot érintett. Szentesen szintén száz százalékos volt a sztrájk támogatottsága.

Baranyában is minden mozdonyvezető részt vett a sztrájkban, ami a megyében 19 vonatot érintett - mondta Imre Lászlóné, a MÁV dél-dunántúli kommunikációs vezetője. A nagykanizsai vasútállomáson szinte utasok sem voltak reggel hat órakor, a sztrájk kezdetekor.

Somogyban 25 vonatot érintett a sztrájk, amelyben egységesen minden mozdonyvezető részt vett. Debrecen térségében is minden mozdonyvezető sztrájkolt: 38-an vettek részt a munkabeszüntetésben, amely 38 járatot érintett.

A MÁV szolnoki vasúti csomópontján a szerdán 18 órától szolgálatba lépett mozdonyvezető mindegyike csatlakozott a sztrájkhoz.

A szombathelyi igazgatósághoz tartozó területen 77 személyszállító vonatot érintett a sztrájk, a személyforgalom teljesen megszűnt a vonalakon. A GySEV-nél tizennyolc vonatot érintett a mozdonyvezetők figyelmeztető sztrájkja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×