eur:
389.33
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Harmincezres büntetés a hétvégi fűnyírásért

Akár 30 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki füvet nyír szombat vagy vasárnap délután, amikor a szomszéd éppen nyugodtan sziesztázna. Németh Zoltán, a XXII. kerület alpolgármestere elmondta, hogy a napokban lépett hatályba a budafoki csendrendelet, ami többek között a hangos gépek használatát szabályozza.

Szeptemberben 1-jén fogadta el a képviselőtestület a csendrendeletet, amely október 1-jén lépett hatályba, és most tájékoztatják a kerület lakóit annak tartalmáról - mondta el az InfoRádiónak Németh Zoltán.

A legbosszantóbbak azok a zajforrások, amelyekkel a szomszédok egymást bosszantják - tette hozzá az alpolgármester, aki a zajos gépek hétvégi használatát emelte ki példaként. Az első lépés nyilván az, hogy az érintett figyelmezteti a zajongó szomszédot a rendeletre - hátha az még nem hallott róla -, majd az illetékes hatóságokhoz fordulhat a panaszával.

A pénzbírság 30 ezer forintig terjedhet a bírság, amellyel a rendelet megszegőit sújthatják. A csendrendelet egyébként az egész hétre érvényes, nem csak a hétvégére.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×