eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Schmidt Mária: Az elit egy része alkalmatlan a feladatára

Schmidt Mária szerint a politikai elit egy része teljesen alkalmatlan az ország vezetésére, az értelmiségi és a médiaelit egy része pedig szintén nem látja el feladatát. A történész a XXI. Század Intézet kerekasztal-beszélgetésén azt mondta: Magyarországon gazdasági, vezetési, bizalmi és politikai válság van.

Schmidt Mária kijelentette: 2002 óta felcserélődött a kormányzat és az ellenzék szerepe, a kormány folyamatosan az ellenzéket támadja, utóbbi pedig nem igazán látja el az ellenőrző szerepét.

Nem világos az sem, az ellenzék milyen válaszokat találna az ország előtt álló kihívásokra - tette hozzá.

A Terror Háza főigazgatója szerint az ország rossz helyzetben van, mindenféle értelemben lelassult.

Schmidt Mária kérdésre válaszolva elmondta: Magyarországon a bizalmi válság a legsúlyosabb, és emlékeztetett az egyik legutóbbi közvélemény-kutatásra, amely szerint az emberek 72 százaléka véli úgy, hogy rossz irányba mennek dolgok.

Tudni kéne, hogy mi a szerepünk Európában, mik az erősségeink, mik a hátrányaink, ezek mérlegelésével kellene olyan politikát folytatni, amely élvezi a társadalom többségének támogatását. Egy olyan politika, amely szemben áll a társadalom többségével, nem lehet sikeres - szögezte le a történész.

Schmidt Mária hangsúlyozta: a kormányzásnak nem lehet más célja, mint hogy egy nemzeti közösség jólétben éljen.

A jólét szerinte azt jelenti, hogy az emberek egészségesen, elégedetten, és olyan intézményeket birtokolva élhetnek, amely szükség esetén segít rajtuk.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×