eur:
391.1
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ítéletidő közelít jégesővel, szélviharral, hideggel

Viharokat és tízfokos lehűlést hoz az a hidegfront, amely kedd délután éri el az országot - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese. Csonka Tamás hozzátette: felhőszakadásra és jégesőre is számítani lehet.

Nyugat-északnyugat felől markáns hidegfront közeledik Magyarország felé, amely előtt, és térségében heves zivatarok kialakulásával is számolni lehet - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.

Csonka Tamás közölte: a zivatarok környezetében felhőszakadás, jégeső és akár az óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések is előfordulhatnak.

A front délutáni átvonulását is viharossá fokozódó szél jelzi. Ezek a nem zivataros széllökések 60-90 per órás sebességűek lesznek - tette hozzá a meteorológus.

A front mintegy tízfokos lehűlést hoz, szerdán a hőmérséklet csúcsértéke 16 Celsius-fok körül alakul - mondta Csonka Tamás.

A heves zivatarok gyorsan vonulnak - 30-60 perc alatt elhagynak egy-egy térséget -, a szél azonban tartósnak ígérkezik, várhatóan csak a hajnali óráktól mérséklődik majd, bár szerdán is lehetnek még erős lökések - tájékoztatott az OMSZ ügyeletese.

A meteorológus elmondta: Budapest térségében is számítanak záporokra, zivatarokra, egy-egy adott városrészben előfordulhat jégeső vagy felhőszakadás is.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×