eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Nincs jel arra, hogy a tavalyihoz hasonló vihar lesz augusztus 20-án"

Záporok, zivatarok lesznek, de semmi sem utal arra, hogy a tavalyi augusztus 20-aihoz hasonló szélsőségesen erős vihar lenne a következő napokban - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Hétvégén a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, ilyenkor pedig többfelé alakulnak ki az országban záporok, zivatarok, ez utóbbiakat viharos széllökések is kísérhetik - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vadász Vilmos közölte: erős lehűlésre nem kell számítani, a hőmérséklet nagyjából megfelel majd a sokévi átlagnak, 25-30 Celsius-fok körül alakul majd, így, ahol csapadék lesz, fülledtté válik a levegő.

A meteorológus hozzátette: a légköri helyzet egyáltalán nem hasonlít a tavalyihoz, a szakemberek nem várnak olyan markáns, erős hidegfrontot, mint a 2006-os nemzeti ünnep idején.

Záporok, zivatarok ugyan lesznek, ezek pedig meglehetősen kiszámíthatatlanok, de semmi jel nem mutat arra, hogy a tavaly augusztus 20-ihoz hasonló zivatarok kialakulhatnának - mondta az OMSZ munkatársa.

Vadász Vilmos hozzátette: az érdeklődők aktuális képet kaphatnak az időjárás alakulásáról, hogy felhívják a meteorológiai szolgálatot, vagy ellátogatnak annak honlapjára.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×