eur:
389.32
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rejtélyes vaskarók okoztak sérüléseket a terepjáró-fesztiválon

Földbe szúrt vaskarók sebeztek meg néhány nézőt, és tettek tönkre több gumiabroncsot a hétvégi Off-Road Fesztiválon a Balaton környéki Somogybabodon, a terepjáró-versenyek egyik európai központjában - mondta Papp László szervező. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a rendőrség nem kapott bejelentést az esetekről. A település polgármestere hangsúlyozta, hogy a somogybabodiak nagy része támogatja a rendezvényt.

Földbe szúrt vaskarók sebeztek meg néhány nézőt, és tettek tönkre több gumiabroncsot százezres kárt okozva a hétvégi Off-Road Fesztiválon Somogybabodon - mondta az InfoRádiónak a rendezvény egyik szervezője.

Papp László kiemelte, hogy a szervezőknek egy földtulajdonossal volt konfliktusuk, ugyanis pénzt kért egy, a fesztiváltól két kilométerre lévő terület használatáért, ahol több terepjárós randalírozni kezdett.

Minden évben mással vádolják a rendezvényt. Mondták azt, hogy balesetveszélyes, szennyezi a Balaton vizét, valamint azt, hogy az off-roadozás szélsőséges technikai sport - közölte a szervező.

Nyugat-Európában is taratanak hasonló rendezvényeket - mondta Papp László.

Nem kapott bejelentést a rendőrség

A rendőrség nem kapott bejelentést arról, hogy vaskarók sebeztek meg több nézőt és okoztak anyagi kárt a terepjáró-versenyen, így eljárás sem indult - tájékoztatta az InfoRádiót a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró Gábor kiemelte, hogy a rendőrök néhány embert elküldtek az egyik földterületről, mert engedély nélkül léptek be oda.

A somogybabodiak támogatják a fesztivált

Somogybabod polgármestere, Csima Sándor az InfoRádiónak elmondta, tud a vaskarókról.

Közlése szerint a település lakosainak nagy része támogatja a terepjárós fesztivált. A polgármester hozzátette: a járművek nem szennyezik a Balatont.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a szervezők Somogybabod és a szomszédos Somogytúr önkormányzatától bérlik a versenypályát, a fesztivál pedig fontos bevételi forrás a település szállásadóinak, valamint azoknak a traktorosoknak, akik ötezer forintért húzzák ki a sárból az elakadt járműveket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×