eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bajnai: Lesz uniós pénz a négyes metróra

Népszerűek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által koordinált vállalkozói pályázatok - mondta Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában. Két hónap alatt 1500 pályamunka érkezett be, és már 230 esetben oda is ítélték az igényelt összeget - tette hozzá. A fejlesztéspolitikai kormánybiztos kiemelte, lesz uniós forrás a budapesti négyes metró megépítésének finanszírozására.

Népszerűek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által koordinált vállalkozói pályázatok - közölte Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos kiemelte, hogy két hónap alatt 1500 pályázat érkezett be. Tavaly összesen 130 vállalkozás kapott ötmillió forintnál kevesebb fejlesztési támogatást, ebben az évben pedig már 230 nyertesnél tartanak - tette hozzá.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője szerint nem szabad keverni a vállalkozásfejlesztést a szociális támogatással. Üzletet kell kínálni a vállalkozásoknak, ugyanis akkor éri meg közpénzt magáncélra fordítani, ha ebből valamit visszakap a közösség - közölte Bajnai Gordon.

A pályázatra jelentkező vállalkozásoknak azt szabják feltételként, hogy az infláció feletti ütemben növekedjenek, és emeljék a bevételüket az elkövetkező három évben - hangsúlyozta a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

Lesz uniós pénz a négyes metróra

Bajnai Gordon kiemelte: lesz uniós forrás a budapesti négyes metró megépítésének finanszírozására.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője kifejtette: a kormány és főváros közötti szerződés meghatározza, hogy a kabinet a költségek 79 százalékát állja, egyúttal tartalmazza a maximum kifizethető összeget.

Közös érdek, hogy a metróépítés finanszírozását megpróbálják átvinni az uniós forrásokba, így részben mentesítve a büdzsét a költségek alól - mondta Bajnai Gordon. Hozzátette: a kormány akkor is vállalja kötelezettségeit, ha az unió nem járulna hozzá a 4-es metró építési költségeihez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×