eur:
389.32
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hitelből látják el a klinikák a szövődményes betegeket

Nem tartja megoldhatónak az egyetemi klinikákon a személyes orvos-beteg viszony helyett az orvosi műszakok bevezetését a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikájának igazgatója. Tóth Zoltán professzor az InfoRádiónak elmondta: az oktatás sem oldható meg műszakokban. Az igazgató hozzátette: tarthatatlan, hogy a klinikák nem kapnak pénzt a folyamatosan érkező szövődményes betegek ellátására, ezért hitelben dolgoznak.

Jól működött az a rendszer, amely szerint a problémásabb eseteket a megyei kórházba, onnan pedig szükség esetén a klinikákra utalták, mivel nem mindegyik intézményben voltak felkészülve minden vizsgálatra - mondta az InfoRádiónak a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikájának igazgatója.

Tóth Zoltán professzor kiemelte: a regionális központok területen kívüli progresszív betegellátásban betöltött szerepe bizonytalanná vált, és nem lehet tudni, hogy a regionális központok finanszírozása fogja-e bírni a szövődményes betegek ellátását.

Jelenleg külön térítés nélkül, vagyis hitelből látják el a szövődményes betegeket - tette hozzá.

Nem megoldható a személyes orvos-beteg viszony helyett az orvosi műszakok bevezetése, ugyanis rendkívül fontos a betegnek az orvos iránti bizalma, és a személyes kapcsolatot biztosítani kell - mondta a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikájának igazgatója.

Tóth Zoltán professzor hozzátette: az egyetemi klinikákon való oktatás sem oldható meg műszakokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×