eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az egyik keceli gyermek már túl van az életveszélyen

Lassan javul a mérgezett keceli gyerekek állapota, de még csak a nagyobbik van túl az életveszélyen - mondta a Szegedi Gyermekklinika igazgatója.

A két kisgyermeket csütörtökön délelőtt vitte el édesanyjuk egy keceli orvoshoz, mert elmondása szerint a kicsik egy parazitaölő mérget tartalmazó ampullából ittak. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a gyerekek ügyében.

Túri Sándor, a Szegedi Gyermekklinika igazgatója az InfoRádióban elmondta: a két és féléves gyermek már túl van az életveszélyes, az öthónapos azonban még nem tudna önállóan, kielégítően lélegezni, ezért a gyermeket még mesterségesen lélegeztetik.

A gyermekek egy, a lovakban, kutyákban és sertésekben lévő akták kiirtására szolgáló mérget ittak meg. A folyadéknak már két éve lejárt a szavatossága, de úgy tűnik, hogy az idegméreg - amely blokkolja azon enzimeket, amelyek ahhoz kellenek, hogy az idegi impulzusokból izommozgás legyen - még mindig hatásos volt.

Az orvos furcsállta, hogyan lehetséges az, hogy egy két és féléves gyermek talál egy ampullát, beleiszik, és még a kistestvérének is ad a rendkívül rossz ízű folyadékból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×