eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tizenkét pontot javasol a HÖOK

Tizenkét pontban javasolja a felsőoktatási törvény módosítását a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. A szervezet elnöke elmondta: a gazdasági tanácsok, a pályakövetés és a hallgatói képviselet megfelelő arányán kívül felül kell vizsgálni a tandíj és a főállású oktatók jogállásának rendszerét is.

Van lehetőség arra, hogy a Parlament nemmel szavazzon a tandíjra, vagy hogy azzal kapcsolatban módosító indítványt tegyenek - mondta az InfoRádiónak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

Azok a hallgatók, akik 2007 szeptemberében kezdik meg tanulmányaikat, a felvételi tájékoztatóból már tudják, hogy mennyi a tandíjuk - közölte Miskolczi Norbert.

Mivel a tandíj (fejlesztési részhozzájárulás) minden intézményben ugyanannyi, a HÖOK elnöke úgy véli, azok a szempontok, amelyek alapján bevezették a fizetési kötelezettséget, nem állják meg a helyüket.

Hozzátette: nem nőtt a hallgatók megrendelő szerepe, nincs több egyetértési joguk, és mivel mindenhol egyforma lesz a tandíj mértéke, így sem a hallgatókat, sem az intézményeket nem differenciálja.

A HÖOK javaslatai között már tavaly szerepelt az, hogy az úgynevezett intercity-oktatók ezentúl csupán egy intézményben lehessenek főállású munkatársak: a szervezet szerint a felsőoktatás megújulásához nagyon sok új tanárra és tanársegédre van szükség - jelentette ki Miskolczi Norbert.

A HÖOK elnöke szerint fontos lenne megvizsgálni azt is, miért akarnak egyre kevesebben tanárok lenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×